Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Η απεργία στον ΟΤΕ έληξε, τα ερωτήματα για τις πρακτικές των συνδικαλιστών παραμένουν
[Protagon]: Η απεργία στον ΟΤΕ έληξε, τα ερωτήματα για τις πρακτικές των συνδικαλιστών παραμένουν

[Protagon]: Η απεργία στον ΟΤΕ έληξε, τα ερωτήματα για τις πρακτικές των συνδικαλιστών παραμένουν

Η απεργία στον ΟΤΕ μπορεί να έληξε στις 12 Ιανουαρίου το χάσμα όμως μεταξύ διοίκησης και συνδικαλιστών παραμένει βαθύ και δύσκολα μπορεί να διαβλέψει κανείς πώς θα γεφυρωθεί, ώστε να βρεθεί λύση με την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας εξάλλου, είναι προγραμματισμένη η κρίσιμη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για το θέμα που έχει προκύψει με τις απολύσεις των έξι φυλάκων που αρνήθηκαν να μπουν στο πρόγραμμα εθελουσίας.

Ηδη η ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στις 12.30 μ.μ., αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο νέου γύρου απεργιακών κινητοποιήσεων «εάν η διοίκηση του ΟΤΕ δεν προσέλθει καλόπιστα σε διαπραγμάτευση» για τη ΣΣΕ.

Η νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν πρόκειται να γίνει πριν από τις 20 Ιανουαρίου, την ώρα πάντως που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τη στάση που έχει τηρήσει η διοίκηση της και τα κίνητρά της.

«Κερασάκι στην τούρτα» των μορφών αντίδρασης που επέλεξαν οι συνδικαλιστές – μεταξύ άλλων αποκλεισμοί κτιρίων και καταστημάτων της Cosmote και φυσική παρεμπόδιση εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους από μερίδα των συνδικαλιστών- η «απροθυμία» που επέδειξαν να καταδικάσουν την παρέμβαση του Ρουβίκωνα που ήρθε ως απάντηση στην υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου από τη διοίκηση του Οργανισμού για τις ανωτέρω απεργιακές ενέργειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!