Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ανταλλαγές έργων μεγάλων καλλιτεχνών ξεκινούν Γαλλία και Ιταλία
[Protagon]: Ανταλλαγές έργων μεγάλων καλλιτεχνών ξεκινούν Γαλλία και Ιταλία

[Protagon]: Ανταλλαγές έργων μεγάλων καλλιτεχνών ξεκινούν Γαλλία και Ιταλία

Την έκθεση του Λεονάρντο Ντα Βίντσι με αφορμή τα 500 χρόνια από τον θάνατό του θα γιορτάσει και το Λούβρο, μετά τα ιταλικά μουσεία, όπου εκτίθενται ακόμη και τρίχες του μεγάλου ζωγράφου ! Αυτή είναι η αφορμή που μεταφέρεται εκεί η διάσημη μελέτη «Ο Ανθρωπος του Βιτρούβιου», όπου και θα παραμείνει για οκτώ εβδομάδες στο λαμπερό μουσείο του Παρισιού.

Πρόκειται για την πρώτη βραχυπρόθεσμη φιλοξενία τόσο μεγάλου έργου, αλλά δεν είναι η τελευταία…

Γαλλία και Ιταλία υπέγραψαν προσφάτως την τελική συμφωνία για ανταλλαγή έργων μεγάλων καλλιτεχνών και η μεταφορά των δοκιμών του Ντα Βίντσι αποτελεί την πρεμιέρα της συνεργασίας.

Τη συμφωνία υπέγραψαν οι υπουργοί Πολιτισμού της Ιταλίας Ντάριο Φραντσεσκίνι και της Γαλλίας Φρανκ Ριστέρ, και αφορούν συγκεκριμένα την ανταλλαγή έργων του Ντα Βίντσι από την Ιταλία για την έκθεση του Λούβρου και του Ραφαήλ από τη Γαλλία για τις εκδηλώσεις που αφορούν την επέτειο των 500 ετών από τον θάνατο του διάσημου εκπροσώπου της Αναγέννησης τον ερχόμενο χρόνο.

Ο αριθμός των έργων που θα ανταλλάξουν οι δύο χώρες δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, όμως η αρχή έγινε. Το Λούβρο από την πλευρά του θα αποστείλει την «Προσωπογραφία με ένα φίλο» του Ραφαήλ και άλλους γνωστούς πίνακες του ζωγράφου στην Ιταλία, αναφέρουν οι New York Times.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!