Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ανυποχώρητοι οι πολιορκημένοι στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ
[Protagon]: Ανυποχώρητοι οι πολιορκημένοι στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ

[Protagon]: Ανυποχώρητοι οι πολιορκημένοι στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ

Περίπου 100 με 200 διαδηλωτές παραμένουν για τρίτη ημέρα στην Πολυτεχνική Σχολή του Χονγκ Κονγκ, υπό πολιορκία από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που μετέρχονται κάθε μέσο για να τους εκδιώξουν, ενώ έχουν απειλήσει και με τη χρήση πραγματικών πυρών.

Χθες Δευτέρα δεκάδες άνθρωποι απέδρασαν – στην κυριολεξία – με εντυπωσιακό τρόπο από το κτίριο. Κατέβηκαν με σκοινιά από πεζογέφυρα σε δρόμο στον οποίο τους περίμεναν μοτοσικλετιστές, οι οποίοι τους απομάκρυναν με ασφάλεια από την περιοχή.

Οσοι παραμένουν στο κτίριο είναι πολιορκημένοι από αστυνομικούς που συλλαμβάνουν όλους όσοι προσπαθούν να διαφύγουν.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, είπε ότι πέρα από όσους παραμένουν, άλλοι 600 έχουν παραδοθεί στην αστυνομία. Μεταξύ όσων παραδόθηκαν είναι και 200 ανήλικοι στους οποίους επετράπη να επιστρέψουν στα σπίτια τους αφού τους έγινε έλεγχος αν και η Λαμ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ασκηθούν διώξεις.

Πάντως, η Λαμ δηλώνει ότι η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ αναζητεί «ειρηνική και ανθρώπινη λύση» στην αντιπαράθεση. Πως και με ποιους όρους με δεδομένο όσα έχουν προηγηθεί μέχρι σήμερα, είναι άγνωστο.

Το Πεκίνο, από την πλευρά του, επανέλαβε τη Δευτέρα ότι δεν θα επιτρέψει να βυθιστεί στο χάος η πρώην βρετανική αποικία.

Η κατάληψη του Πολυτεχνείου είναι η πιο μακροχρόνια και βίαιη αντιπαράθεση μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών από την έναρξη των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στο Χονγκ Κονγκ τον Ιούνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!