Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ανήκουστο για την Ιαπωνία: υπουργός παίρνει άδεια πατρότητας
[Protagon]: Ανήκουστο για την Ιαπωνία: υπουργός παίρνει άδεια πατρότητας

[Protagon]: Ανήκουστο για την Ιαπωνία: υπουργός παίρνει άδεια πατρότητας

Σε μία χώρα όπου η άδεια από τη δουλειά δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο για έναν εργαζόμενο, ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ιαπωνίας Σιντζίρο Κοϊζούμι γίνεται ο πρώτος άνδρας πολιτικός στη χώρα του που θα πάρει άδεια πατρότητας.

Ο 38χρονος ανακοίνωσε την απόφασή του στο υπουργικό συμβούλιο, δηλώνοντας παράλληλα ότι ήταν μια δύσκολη επιλογή ανάμεσα στα καθήκοντά του ως υπουργού και της επιθυμίας του να βρίσκεται κοντά στο νεογέννητο παιδί του.

Οπως ήταν φυσικό, υπήρξαν αντιδράσεις και δέχθηκε σκληρή κριτική από τους συντηρητικούς αντιπάλους του. Θέλοντας να ρίξει τους τόνους, δήλωσε δημόσια ότι η άδειά του δεν θα είναι δύο εβδομάδες, αλλά 15 ημέρες «σπαστές», μέσα σε διάστημα τριών μηνών από την ημέρα γέννησης του παιδιού του.

Επιπλέον, εξήγησε ότι οι ημέρες που θα απουσιάσει θα καταγραφούν επίσημα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι η απόφασή του θα ενθαρρύνει και άλλους πατεράδες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

O Σιντζίρο είναι ο ιδιαίτερα δημοφιλής πολιτικός στην Ιαπωνία, όχι μόνον επειδή είναι γιος του πρώην πρωθυπουργού Τζουνιτσίρο Κοϊζούμι (είχε παραιτηθεί το 2006).

Η γοητεία του και η διάσημη ιαπωνογαλλίδα σύζυγός του Κριστέλ Τακιγκάβα, μία από τις πιο γνωστές τηλεπερσόνες της χώρας, τον κάνουν να ξεχωρίζει από τους «γκρίζους» άνδρες που κυριαρχούν στο ιαπωνικό πολιτικό στερέωμα.

H Κριστέλ Τακιγκάβα, σύζυγος του υπουργού Περιβάλλοντος της Ιαπωνίας

Οσον αφορά το… μυαλό του, θεωρείται έξυπνος ως πολιτικός, αφού μέσα σε μία συντηρητική κυβέρνηση, κατάφερε να ανελιχθεί σε μία ανώτερη θέση, διατηρώντας παράλληλα την αύρα της προοδευτικότητας που τον χαρακτηρίζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!