Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ανατριχίλα σε Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία από τα «φέρετρα» του Ερντογάν
[Protagon]: Ανατριχίλα σε Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία από τα «φέρετρα» του Ερντογάν

[Protagon]: Ανατριχίλα σε Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία από τα «φέρετρα» του Ερντογάν

Καλλίπολη. Με το βίντεο της εκτέλεσης των πιστών στο τζαμί του Κράιστσερτς να παίζει πίσω του σε γιγαντοοθόνες, ο Ερντογάν (φωτογραφία κάτω) ξεσπαθώνει κατά της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας και εκμεταλλευόμενος πολιτικά τον θάνατο των 50 αθώων, κατηγορεί τις δύο χώρες για αντι-ισλαμισμό.

Αμέσως μετά, ανατρέχοντας στην Ιστορία με αφορμή την παρουσία του στην Καλλίπολη (εκεί όπου το 1915 ο στρατός των Οθωμανών αντιμετώπισε νικηφόρα τους δυτικούς Συμμάχους με επικεφαλής τους Βρετανούς και τη συμμετοχή αυστραλών και νεοζηλανδών στρατιωτών), o τούρκος πρόεδρος επιδόθηκε στην «αγαπημένη» του συνήθεια: να εκτοξεύει ξεδιάντροπα απαράδεκτες απειλές με μόνο στόχο να γίνεται αρεστός στο ακροατήριό του.

Ετσι μετά τους «γκιαούρηδες που πέταξε στη θάλασσα η Σμύρνη» και ο Κεμάλ, ο «Σουλτάνος» βγήκε να απειλήσει με… φέρετρα Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς.

«Οπως οι παππούδες σας γύρισαν πίσω σε φέρετρα μετά τη μάχη της Καλλίπολης στον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, έτσι θα συμβεί και τώρα σε όσους έρθουν με αντι-ισλαμικά αισθήματα», αναφώνησε, προκαλώντας ρίγη σε Καμπέρα και Ουέλιγνκτον.

Νεοζηλανδοί και αυστραλοί στρατιώτες αποβιβάζονται στην Καλλίπολη στις 25/4/1915. Στην εκστρατεία έλαβαν μέρος 410.000 Βρετανοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί και 79.000 Γάλλοι. Στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία έχει καθιερωθεί η 25η Απριλίου ως Ημέρα ΑΝΖΑΚ, εις μνήμην των νεκρών της μάχης της Καλλίπολης

«Δοκιμάζουν την αποφασιστικότητά μας από απόσταση 16.500 χιλιομέτρων, από τη Νέα Ζηλανδία, με τα μηνύματα που στέλνουν από εκεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!