Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Αναστασιάδης σε Μητσοτάκη: Η Ελλάδα ήταν πάντα το… δεκανίκι της Κύπρου
[Protagon]: Αναστασιάδης σε Μητσοτάκη: Η Ελλάδα ήταν πάντα το… δεκανίκι της Κύπρου

[Protagon]: Αναστασιάδης σε Μητσοτάκη: Η Ελλάδα ήταν πάντα το… δεκανίκι της Κύπρου

Με μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη άρχισε η διήμερη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο, την πρώτη της θητείας του.

Ο έλληνας Πρωθυπουργός έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία στις 10:30 της Δευτέρας και τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης. Εγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου και ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.

Καλωσορίζοντας τον κ. Μητσοτάκη ο Νίκος Αναστασιάδης εξήρε το γεγονός ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρωθυπουργού, θεώρησε ως πρώτιστη προτεραιότητα την επίσκεψη στην Κύπρο, κάτι που συμβολίζει όχι μόνο τους στενούς δεσμούς αλλά το ιδιαίτερο, προσωπικό ενδιαφέρον για την Κύπρο. «Μια κληρονομιά από τον πατέρα σας, τον αγαπημένο μου φίλο και αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη», είπε.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες έχουν «προκλήσεις που από κοινού θα αντιμετωπίσουμε και όχι μόνο από κοινού αλλά και με τους εταίρους μας και με τους γείτονές μας, έχουμε αναπτύξει ξεκινώντας από την Κυβέρνηση Σαμαρά την πρώτη τριμερή με την Αίγυπτο και εν συνεχεία βεβαίως, αναπτύχθηκε ένα ισχυρότατο πλαίσιο δεσμών με τις γειτονικές χώρες, πάντα μέσα στα πλαίσια της ειρήνης και της σταθερότητας και της ευημερίας των λαών».

Ευχήθηκε «από τα βάθη της καρδιάς μου επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε, κάτι που δεν έχω αμφιβολία, γνωρίζοντας σας ότι θα το επιτύχετε», είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!