Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ανάλυση: Η μετατόπιση του λούμπεν
[Protagon]: Ανάλυση: Η μετατόπιση του λούμπεν

[Protagon]: Ανάλυση: Η μετατόπιση του λούμπεν

Οπως φαίνεται, στην Ελλάδα οι ψεκασμένοι ψηφοφόροι δεν επηρεάστηκαν ούτε από την υπερφορολόγηση των τελευταίων χρόνων ούτε από το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το ποσοστό τους παραμένει σταθερά υψηλό από το 2015 και μετά, και αυτό αποδεικνύεται από τα πρόσφατα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών που θέλουν το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου στην Ευρωβουλή.

Στις Ευρωεκλογές του 2014 οι Ανεξάρτητοι Ελληνες κατάφεραν να κερδίσουν το 3,46% των ελλήνων ψηφοφόρων, εκλέγοντας έναν ευρωβουλευτή και καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση. Στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 το ποσοστό των ΑΝΕΛ έφτασε το 4,75%. Στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 οι ΑΝΕΛ έλαβαν 3,7% και περίπου 4,4% έλαβε η Ενωση Κεντρώων.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι από το 2014 έως το 2015 οι ψηφοφόροι που προτίμησαν πολιτικούς με λούμπεν χαρακτηριστικά κυμαίνονται από 3,5% έως 8%.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, φαίνεται ότι το «γραφικό» στοιχείο μετατοπίζεται από τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι σύμφωνα με την εκτίμηση αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών (στο 10% της επικράτειας) είχαν κάτω από 1% αλλά και από την Ενωση Κεντρώων που φτάνει το 1,5%.

Μεγάλος κερδισμένος των απογοητευμένων ψηφοφόρων της Ακροδεξιάς φαίνεται να είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύση που συγκεντρώνει περίπου 4,1% και μπαίνει στην Ευρωβουλή. Στο σύνολο, τα τρία κόμματα καταλαμβάνουν περίπου 6,5% και όπως τελικά όλα δείχνουν, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, η Ευρωπαϊκή Ενωση θα υποδεχθεί έναν τουλάχιστον εκπρόσωπο της λούμπεν πολιτικής σχολής από την Ελλάδα. Απλά αυτή τη φορά δεν θα προέρχεται από τους ΑΝΕΛ αλλά από το κόμμα Βελόπουλου…

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!