Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 6 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Αμηχανία από τις προκλήσεις Ερντογάν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο
[Protagon]: Αμηχανία από τις προκλήσεις Ερντογάν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο

[Protagon]: Αμηχανία από τις προκλήσεις Ερντογάν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο

Μία εθιμοτυπική συνάντηση μεταξύ των Προέδρων της Ελλάδας και της Τουρκίας μετατράπηκε μέσα σε ελάχιστα λεπτά σε διάλογο «tit for tat» για όλα τα θέματα που επιμένει να εγείρει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Πολλά αποτελούν πάγιες θέσεις-διεκδικήσεις της γείτονος, ωστόσο ο πρόεδρος της Τουρκίας φαίνεται να επιδιώκει -με ιδαίτερο ζήλο και επιμονή- διεύρυνση της ατζέντας. Επιπλέον δεν δίστασε να επαναλάβει μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο θέσεις και ορολογίες που κάποτε δεν θα τολμούσε κανείς εκπρόσωπος της γείτονος να εκστομίσει μπροστά στις κάμερες.

Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε η συζήτηση στο Προεδρικό Μέγαρο μαρτυρά την ελλιπέστατη προετοιμασία που έγινε (ή μάλλον δεν έγινε) από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών για μία τέτοια βαρυσήμαντη επίσκεψη που τελικά απ’ ό,τι φαίνεται, έκρυβε πολλές και δυσάρεστες εκπλήξεις για την ελληνική πλευρά.

Σαν να έδινε μία ακόμη τηλεοπτική συνέντευξη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέπτυξε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στο σύνολό της την αναθεωρητική ρητορική του έναντι των διεθνών συμβάσεων (συμπεριλαμβανομένης της Συνθήκης Λωζάνης, που φαίνεται ότι τον ενοχλεί ιδιαίτερα).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν άφησε αναπάντητα όσα είπε ο τούρκος ομόλογός του, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι εκτελεστικός πρόεδρος όπως ο συνομιλητής του και παραπέμποντας για τα περαιτέρω στην κυβέρνηση!

Η ουσία είναι το πρωτόκολλο της συνάντησης έγινε… κομφετί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει με όποια μέσα είχε στη συγκεκριμένη συνάντηση, τις θρασύτατες προκλήσεις του Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα έριξε το φταίξιμο στον ίδιο τον κ. Παυλόπουλο που ξεκίνησε -όπως είπε- το θέμα με τη Συνθήκη της Λωζάνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!