Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Oι αμέτρητες όψεις του Ωραίου – και του Ελαίου
[Protagon]: Oι αμέτρητες όψεις του Ωραίου – και του Ελαίου

[Protagon]: Oι αμέτρητες όψεις του Ωραίου – και του Ελαίου

Το στοίχημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς να κρατά ζωντανή και εξελισσόμενη τη σχέση του κοινού με την περιφέρεια μέσα από το Δίκτυο Μουσείων του επιτυγχάνεται ξανά μέσα από την έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» που θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη. Από εκεί θα ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι της έκθεσης που στη συνέχεια, τον Μάιο συγκεκριμένα θα επισκεφθεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ) για να ταξιδέψει μετά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας (Ιωάννινα) και στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Τήνος).

Αττική ερυθρόμορφη πυξίδα (425 π.Χ.) © ΕΑΜ/ΤΑΠ (Φωτογράφος Ε. Γαλανόπουλος)

Ταυτόχρονα όμως ενεργοποιείται και το στοίχημα των συνεργειών, της δημιουργίας ενός ισχυρού διαρκώς τροφοδοτούμενου ιστού συνεργασιών του ΠΙΟΠ με άλλους φορείς. Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για την διετούς διάρκειας σύμπραξη με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, από τη συλλογή του οποίο επιλέχθηκαν σαράντα αρχαιότητες. Χρονολογούνται από τους προϊστορικούς έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους, αρκετές από τις οποίες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό και συνιστούν σύντομα σχόλια-αναφορές σε κάποιες από τις όψεις του Ωραίου.

Αττικός ερυθρόμορφος κωδωνόσχημος κρατήρας (4ος αι. π.Χ.) © ΕΑΜ/ΤΑΠ (Φωτογράφος Ε. Μίαρη)

Ο τίτλος της έκθεσης μαρτυρά και το περιεχόμενό της: επιδιώκει να καταγράψει τη συνεχή προσπάθεια του ανθρώπου, στο πέρασμα των αιώνων, να αναζητήσει το Ωραίο και να το εντάξει στην καθημερινότητά του, αποτυπώνοντάς το σε έργα τέχνης, αντικείμενα καλλωπισμού και σκεύη καθημερινής χρήσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!