Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Σε άλλη γραμμή ο Φίλης: Δεν συμμερίζομαι το success story, λάθος ότι βαδίζουμε καλώς
[Protagon]: Σε άλλη γραμμή ο Φίλης: Δεν συμμερίζομαι το success story, λάθος ότι βαδίζουμε καλώς

[Protagon]: Σε άλλη γραμμή ο Φίλης: Δεν συμμερίζομαι το success story, λάθος ότι βαδίζουμε καλώς

Το πανηγυρικό κλίμα που επιχειρούν να στήσουν τον τελευταίο καιρό κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας –ειδικά με την επίσκεψη του στο Καστελόριζο απ’ όπου μας μίλησε για την έξοδο από τα Μνημόνια – δεν φαίνεται να φτάνει μέχρι το πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη.

Ο κ. Φίλης εμφανίστηκε κάθε άλλο παρά αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας ενώ υποστήριξε ότι δεν αρκεί η ανάγνωση των αριθμών και των μεγεθών για να υποστηρίξει κανείς ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και τη λιτότητα.

Ο πρώην Υπουργός δήλωσε προβληματισμένος για το θέμα της απομείωσης του χρέους υποστηρίζοντας πως «χωρίς ονομαστική απομείωση του χρέους κατά 15% δεν θα λυθεί το πρόβλημα».

Μιλώντας σε παρουσίαση μελέτης που έκανε το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, σε δύο επιτροπές της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να βρίσκεται σε εντελώς διαφορετική γραμμή από την κυβερνητική πλειοψηφία ενώ έδειξε να είναι άκρως επικριτικός προς το οικονομικό επιτελείο.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων υποστήριξε:

«Δεν είναι έξοδος αν κουβεντιάσουμε πως δεν θα αυξηθεί η απόκλιση από την Ευρώπη, η καθαρή έξοδος θα πρέπει να έχει δύο προαπαιτούμενα: Η πορεία εξόδου από την κρίση πρέπει να συνοδευτεί από σύγκλιση της οικονομίας με ευρωπαϊκές οικονομίες. Και με πολιτικές που πρέπει να κλείνουν τις κοινωνικές ανισότητες και όχι να τις ανοίγουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!