Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Αλλάζει η Ακρόπολη – φώτα, ανελκυστήρας, πάμε…
[Protagon]: Αλλάζει η Ακρόπολη – φώτα, ανελκυστήρας, πάμε…

[Protagon]: Αλλάζει η Ακρόπολη – φώτα, ανελκυστήρας, πάμε…

Σας έχω μια εντυπωσιακή εικόνα από το άμεσο μέλλον: Ο Παρθενώνας, και μαζί του ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης, «φλέγεται» μέσα στην νύχτα της Αθήνας, λουσμένος σε… ηλιακό φως (λευκό «θερμοκρασίας» 6.000 βαθμών). Και, αίφνης, με το πάτημα στα πλήκτρα ενός υπολογιστή επιστρέφει στον «κανονικό» του φωτισμό. Που τον κάνει να φαίνεται ανάγλυφος ακόμη και στο σκοτάδι.

Να μία ακόμη εικόνα από το μέλλον: Χάρη σε έναν ανελκυστήρα πλαγιάς, που χωράει δύο αναπηρικά αμαξίδια και 8-10 άτομα με κινητικά προβλήματα, με το πάτημα ενός άλλου κουμπιού ανεβαίνει από τον Περίπατο της Ακρόπολης, πάνω από το αρχαίο τείχος, στον Ιερό Βράχο. Και αυτό μέσα σε 20 μόλις δευτερόλεπτα. Όταν μέχρι σήμερα ένα μόνον αμαξίδιο μπορούσε να μεταφερθείο με το υπάρχον (και διαρκώς χαλασμένο) αναβατόριο της Ακρόπολης μέσα σε τουλάχιστον 30 λεπτά!

Η ανακοίνωση έγινε από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και για την συντήρηση και ανάπλαση του φωτισμού της Ακρόπολης και των γύρω μνημείων, όπως και για την επικείμενη κατασκευή του ανελκυστήρα πλαγιάς για τους ΑΜΕΑ επισκέπτες της Ακρόπολης. Και το μέλλον για τα δύο έργα δεν είναι καθόλου μακρινό: μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 μπορεί να έχει ολοκληρωθεί ο φωτισμός και μέχρι τον Απρίλιο (αρχή της τουριστικής σεζόν) ο ανελκυστήρας. Χάρη και στο γεγονός ότι το χρήμα υπάρχει: μια γενναία χορηγία 1,5 εκατ. ευρώ από το Κοινωφελές Ιδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης και τον πρόεδρό του Αντώνη Παπαδημητρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!