Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ακόμα τρία δισ. ευρώ από την Κομισιόν στην Τουρκία για τους πρόσφυγες
[Protagon]: Ακόμα τρία δισ. ευρώ από την Κομισιόν στην Τουρκία για τους πρόσφυγες

[Protagon]: Ακόμα τρία δισ. ευρώ από την Κομισιόν στην Τουρκία για τους πρόσφυγες

Τη δεύτερη δέσμη χρηματοδότησης προς τη Τουρκία ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έτσι ώστε να συνεχιστεί η υποστήριξη των προσφύγων εντός των τουρκικών συνόρων, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Επιτροπή.

Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εξακολουθεί να παράγει αποτελέσματα, με τις παράτυπες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων να έχουν μειωθεί κατά 97% σε σχέση με τη χρονική περίοδο πριν από την έναρξη λειτουργίας της συμφωνίας.

Η Επιτροπή, λοιπόν, κινητοποίησε τη δεύτερη δόση ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ του Μηχανισμού για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της χρηματοδότησης, που διήρκεσε μέχρι το τέλος του 2017.

Την απόφαση ανακοίνωσε μέσω Twitter και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η ΕΕ έχει εκπληρώσει στο έπακρο τη δέσμευσή της.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε επίσης: «Συνεχίζουμε στην ίδια φόρμουλα όπου θα δοθεί 1 δισ. από την ΕΕ και 2 δισ. από τα κράτη-μέλη, αυτό σημαίνει πως δεν θα μειωθεί η χρηματοδότηση από άλλα όργανα». Τα χρήματα αυτά, όπως επανέλαβε και ο Επίτροπος, δεν δίνονται στο τουρκικό κράτος, αλλά στο ταμείο που διαχειρίζεται τους πόρους για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Τουρκία.

Αναφορικά με τις τεταμένες ευρω-τουρκικές σχέσεις, η συμφωνία για τη Μετανάστευση για τον Επίτροπο Αβραμόπουλο ισχύει και δεν επηρεάστηκε ακόμη από τις αρκετές δύσκολες στιγμές στις σχέσεις των δύο πλευρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!