Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Αγριογούρουνα στη Θεσσαλονίκη! Τι συμβαίνει;
[Protagon]: Αγριογούρουνα στη Θεσσαλονίκη! Τι συμβαίνει;

[Protagon]: Αγριογούρουνα στη Θεσσαλονίκη! Τι συμβαίνει;

Πρέπει να ήταν τον χειμώνα που μας πέρασε, όταν ακούσαμε για πρώτη φορά ότι οδηγός είδε αγριογούρουνο στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης. Φανταστείτε ένα δρόμο σαν την Περιφερειακή Καρέα – Αλίμου. Μας φάνηκε τερατολογία. Ναι μεν ξέραμε ότι υπάρχουν αγριογούρουνα γύρω από τη Θεσσαλονίκη (στο δάσος του Χορτιάτη, όπου μάλιστα στήνονταν παράνομα καρτέρια αγριογούρουνων), αλλά όχι κι ότι πιστεύαμε ποτέ στην πιθανότητα να εμφανιστούν στις αυλές σπιτιών στο Πανόραμα ή στην Άνω Τούμπα.

Οι φωνές, όμως, περί αγριογούρουνων σε κατοικημένες περιοχές, πύκνωσαν. Ναι, υπάρχουν, εμφανίζονται στο Πανόραμα, στο Ασβεστοχώρι και το Χορτιάτη, σε κατοικημένες περιοχές, κοπάδια ολόκληρα! Πού βρέθηκαν, όμως, τόσα αγριογούρουνα; Ακούστε και φρίξτε: από το 2011, λόγω διακοπής επιχορήγησης, έκλεισαν μονάδες εκτροφής ημίαιμων αγριογούρουνων. Τα ζώα απελευθερώθηκαν, πολλαπλασιάστηκαν και πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, ενώ αποτελούν προστατευόμενο είδος και το κυνήγι τους υπόκειται σε σοβαρούς περιορισμούς. Στο νομό Θεσσαλονίκης υπάρχει και κυκλοφορεί σε κοπάδια ένας ανεξέλεγκτος αριθμός αγριογούρουνων, κάνοντας επιθέσεις σε οικόσιτα ζώα και καλλιέργειες.

Και οι αρμόδιοι τι κάνουν; Τίποτα, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Απευθύνει τη διαμαρτυρία του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!