Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Αγκυρα για Μητρετώδη-Κούκλατζη: Αν θέλετε να τους ξαναδείτε, δώστε μας τους Οκτώ
[Protagon]: Αγκυρα για Μητρετώδη-Κούκλατζη: Αν θέλετε να τους ξαναδείτε, δώστε μας τους Οκτώ

[Protagon]: Αγκυρα για Μητρετώδη-Κούκλατζη: Αν θέλετε να τους ξαναδείτε, δώστε μας τους Οκτώ

Δώστε μας τους Οκτώ για να ξαναδείτε τους αξιωματικούς σας. Σε αυτές τις λέξεις συμπυκνώνεται το μήνυμα της Αγκυρας για την υπόθεση των Μητρετώδη – Κούκλατζη που παραμένουν έγκλειστοι στις τουρκικές φυλακές χωρίς καν να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Η νέα προκλητική δήλωση των Τούρκων έρχεται μέσω επίσημης επιστολής του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, (με ημερομηνία 31 Μαΐου) προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, την οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα» .

Στη λογική του συμφηφισμού των δύο υποθέσεων (Οκτώ και των δύο ελλήνων αξιωματικών) ο τούρκος αξιωματούχος ζητεί ανερυθρίαστα από την Ελλάδα να εκδώσει πρώτα τους τούρκους αξιωματικούς και τότε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν θα προχωρήσει στην απελευθέρωση των Ελλήνων αλλά «θα έχουν μία δίκαιη δίκη»!

Στο κείμενο της επιστολής που παρουσιάζουν τα «Νέα» ο Τζονκάρ κατηγορεί ευθέως και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ τούρκων αξιωματικών, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «δολοφόνους» και «εγκληματίες», ενώ στηλιτεύει το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.

Καταγγέλλει επίσης την ελληνική Δικαιοσύνη για υποκρισία και επειδή δεν επιστρέφει τους τούρκους «εγκληματίες» και τους αφήνει χωρίς «τιμωρία».

«Δίκαιη δίκη»

«Οι Αρχές της Τουρκίας και η τουρκική κοινωνία περιμένουν την έκδοση των οκτώ δολοφόνων άμεσα και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι δύο κρατούμενοι έλληνες στρατιώτες θα έχουν μια δίκαιη δίκη στη Τουρκία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τελευταία παράγραφο της επιστολής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!