Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Αυστρία: Η «σπάταλη» Φιλίπα και τα άλλα βάσανα του ακροδεξιού Στράχε
[Protagon]: Αυστρία: Η «σπάταλη» Φιλίπα και τα άλλα βάσανα του ακροδεξιού Στράχε

[Protagon]: Αυστρία: Η «σπάταλη» Φιλίπα και τα άλλα βάσανα του ακροδεξιού Στράχε

Ίσως να ήρθε το τέλος εποχής για την πολιτική «δυναστεία» των Στράχε.

Ο πρώην αρχηγός του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων (FPΟ) και πρώην αντικαγκελάριος της Αυστρίας, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, εξωθείται, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, σε… εθελουσία αποχώρηση από την παράταξη, μετά από 14 χρόνια στην ηγεσία της.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι εντός του κόμματος ήταν το ποσοστό που έλαβε αυτό στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Το FPO έχασε το 8,7% της δύναμής του σε σχέση με τις εκλογές του 2017 και καταβαραθρώθηκε στο 17,3 % πληρώνοντας τα συνεχόμενα ολισθήματα του άλλοτε ισχυρού Στράχε, δηλαδή αφενός το «Σκάνδαλο Ίμπιζα», που ενέσκηψε τον περασμένο Μάιο και αφετέρου οι αποκαλύψεις της τελευταίας στιγμής για διασπάθιση κομματικών κονδυλίων ύψους 40.000 ευρώ από τον Στράχε και συνεργάτες του για τις οποίες η αυστριακή εισαγγελία έχει ήδη ξεκινήσει ανακρίσεις.

Η εφημερίδα Kurier αναφέρει δηλώσεις μελών του κόμματος που ξιφουλκούν εναντίον του Στράχε: «αποτελει ήδη ιστορία για την παράταξη», «τραυματίζει ανεπανόρθωτα το κόμμα» ή «δεν μπορεί πλέον να κατεβεί ως υποψήφιος για το FPÖ στη Βιέννη» είναι μερικές από τις πλέον χαρακτηριστικές δηλώσεις των (ανωνύμων) κομματικών στελεχών.

Αυτή πάντως που δεν είναι διατεθειμένη να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή φέρεται να είναι η σύζυγος του, Φιλίπα, για την οποία «σέρνεται» μια φήμη πως εντός ολίγων ήμερων ίσως φύγει από το κόμμα του συζύγου της και γίνει «Wilde Mandatarin», δηλαδή ανεξάρτητη βουλευτής, σύμφωνα με την αυστριακή πολιτική ορολογία.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις φέρουν τον Στράχε να έκανε χρήση σημαντικών χρηματικών ποσών (10.000 ευρώ μηνιαίως, πέραν του επιδόματος ενοικίου ύψους 2.500 ευρώ μηνιαίως και άλλων παροχών) ως αρχηγός του κόμματος και κατόπιν ως αντικαγκελάριος μέσω ειδικών λογαριασμών που ήταν στην διάθεσή του για κάλυψη εξόδων παράστασης και προσωπικών εξόδων του ιδίου και της συζύγου του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!