Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Αυστρία: αν ο Κουρτς τολμήσει το πείραμα με τους Πράσινους…
[Protagon]: Αυστρία: αν ο Κουρτς τολμήσει το πείραμα με τους Πράσινους…

[Protagon]: Αυστρία: αν ο Κουρτς τολμήσει το πείραμα με τους Πράσινους…

Τη δυνητική κυβερνητική συμμαχία του νικητή των αυστριακών εκλογών Σεμπάστιαν Κουρτς με τους Πράσινους μελετά ο αρθρογράφος της Corriere della Sera Πάολο Βαλεντίνο σε ένα σχόλιο που βλέπει πιο μακριά από τη «στενή» αυστριακή σκηνή: στην προοπτική μιας ανάλογης συγκυβέρνησης στο Βερολίνο.

Ο Βαλεντίνο επισημαίνει τη σημασία της νίκης του Κουρτς, επειδή «η νίκη του νεαρού ουσάρου με το πορσελάνινο πρόσωπο» εξαφάνισε από πολιτικού προσκηνίου την Ακροδεξιά και δημιουργεί –σε συνδυασμό με τα καλά αποτελέσματα των Πρασίνων ή των Φιλελευθέρων- τις συνθήκες για ένα κυβερνητικό πείραμα το οποίο αν επιτύχει στην Αυστρία θα έχει μέλλον και στη Γερμανία, όπως ο ίδιος εκτιμά ότι είναι δυνατόν να συμβεί.

Παρά ταύτα, ο αρθρογράφος σκιαγραφεί το πορτρέτο του Κουρτς με έναν τρόπο που κινείται στο μεταίχμιο του επαίνου και της μομφής: «Δάσκαλος στην τέχνη της ρητορικής αποπλάνησης, αρκετά ασαφής ώστε να μην προκύπτουν ποτέ οριστικές θέσεις, ο Kουρτς προσέφερε σε μια πλούσια και χορτάτη χώρα τη συγκίνηση της αλλαγής – είτε πραγματικής είτε φανταστικής».

Πληροφορώντας το ιταλικό κοινό ότι ο νεαρός αυστριακός ως πρωθυπουργός «ουδέποτε υπήρξε φίλος της Ιταλίας», ο Βαλεντίνο αφήνει τους αναγνώστες του να αξιολογήσουν ταυτόχρονα και τους αυστριακούς πολίτες που τον υπερψήφισαν δίνοντας βάση στα παραπάνω αδιαμφισβήτητα… προσόντα του.

«Πρώτη φορά καγκελάριος και ενσωμάτωσε δύο πράγματα: τη ρητορική κατά των μεταναστών και τη γερμανική δημοσιονομική αυστηρότητα». Κατάφερε λοιπόν και «λήστεψε» την ακροδεξιά ρητορική, έπεισε τους εκλογείς και διέλυσε τους δεξιόστροφους λαϊκιστές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!