Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Αυστραλία: «Τρελό» τρένο με σιδηρομετάλλευμα έτρεξε 92 χλμ. χωρίς οδηγό
[Protagon]: Αυστραλία: «Τρελό» τρένο με σιδηρομετάλλευμα έτρεξε 92 χλμ. χωρίς οδηγό

[Protagon]: Αυστραλία: «Τρελό» τρένο με σιδηρομετάλλευμα έτρεξε 92 χλμ. χωρίς οδηγό

Ενα τρένο φορτωμένο με σιδηρομετάλλευμα έτρεξε χωρίς οδηγό επί 92 χιλιόμετρα προτού εκτροχιαστεί, όπως δήλωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία ΒΗΡ και οι αυστραλιανές αρχές. Την είδηση μετέδωσε ο Guardian .

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου η μεγαλύτερη εταιρεία εξορύξεων και εκμετάλλευσης μεταλλευμάτων στον κόσμο, η αυστραλιανή ΒΗΡ, ανέστειλε όλες τις σιδηροδρομικές μεταφορές στη Δυτική Αυστραλία ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική έρευνα.

«Ενα τρένο σιδηρομεταλλεύματος της Δυτικής Αυστραλίας έχει εκτροχιασθεί κοντά στον ποταμό Τέρνερ, στον δρόμο προς το Πορτ Χέτλαντ σήμερα το πρωί» ανέφερε η BHP. «Κανείς δεν έχει τραυματιστεί. Συνεργαζόμαστε με τους αρμοδίους του κράτους για να διερευνήσουμε την κατάσταση».

Η ζημιά στο όχημα ήταν σημαντική, αναφέρει το Γραφείο Ασφαλείας Μεταφορών της Αυστραλίας: «Στις 4:40 περίπου στις 5 Νοεμβρίου 2018 ο οδηγός φορτωμένου σιδηροδρομικού τρένου που αποτελείται από τέσσερις μηχανές και 268 βαγόνια σταμάτησε στο σημείο 211. Ο οδηγός βγήκε από την ατμομηχανή για να επιθεωρήσει ένα βαγόνι».

Και διευκρινίζει: «Με κανέναν επάνω του, το τρένο ταξίδεψε 92 χιλιόμετρα περίπου μέχρι το 5:05, όταν το τρένο σκόπιμα εκτροχιάστηκε από το κέντρο ελέγχου».

Η αρχή μεταφορών της Αυστραλίας ερευνά το περιστατικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!