Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Η Αχτσιόγλου μιλάει για τις συντάξεις στη Λαγκάρντ μέσω των Financial Times
[Protagon]: Η Αχτσιόγλου μιλάει για τις συντάξεις στη Λαγκάρντ μέσω των Financial Times

[Protagon]: Η Αχτσιόγλου μιλάει για τις συντάξεις στη Λαγκάρντ μέσω των Financial Times

Με επιστολή της στους Financial Times η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εφη Αχτσιόγλου επιχειρεί να εξηγήσει τους λόγους που η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις. Ασκεί έντονη κριτική στις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου , τονίζοντας ότι «οι έλληνες συνταξιούχοι μετά βίας εξασφαλίζουν τα αναγκαία για να ζήσουν», όπως είναι και ο τίτλος του άρθρου («Greece’s pensioners already have barely enough to live on»).

Η κυρία Αχτσιόγλου αναφέρει ότι ως υπουργός οφείλει να δώσει τη δική της απάντηση στην τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, «ελπίζοντας» ότι η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, θα την ακούσει.

Στο κείμενό της , σχολιάζει ότι το αφήγημα του ΔΝΤ πως το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας είναι υπέρ το δέον γενναιόδωρο δεν ευσταθεί, καθώς στη χώρα μας οι συντάξεις λειτουργούν ως υποκατάστατο για άλλα σημεία του δικτύου κοινωνικής προστασίας, συμπληρώνοντας τα κενά τους. Τονίζει επίσης ότι οι ηλικιωμένοι στην Ελλάδα είναι σε χειρότερη κατάσταση από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης, καθώς δεν έχουν πρόσβαση σε αναγκαίες παροχές.

«Το μέσο εισόδημα για έναν συνταξιούχο 65 ετών είναι περίπου 9.000 ευρώ, σε σύγκριση με το αντίστοιχο στην Ευρώπη ύψους 20.000 ευρώ», όπως υπογραμμίζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!