Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: 45 εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για το Μάτι
[Protagon]: 45 εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για το Μάτι

[Protagon]: 45 εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για το Μάτι

Από 20-26 Ιουλίου 2019, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο RAMADA ATHENS ATTICA RIVIERA στο Μάτι, η ομαδική έκθεση «Ξανά ζω» , στην οποία, περισσότεροι από 45 ζωγράφοι, γλύπτες και φωτογράφοι, προσφέρουν τα έργα τους για να στηρίξουν με τα έσοδα τους εγκαυματίες από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την καταστροφική φωτιά της 23ης Ιουλίου πάνω από 45 καλλιτέχνες από την ευρύτερη περιοχή Νέας Μάκρης και Ραφήνας, αποφασίζουν να στείλουν μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης μέσα από την έκθεση «Ξανά Ζω». Σκοπός είναι να ενισχυθούν ηθικά και οικονομικά οι εγκαυματίες.

Εργο της Λου Κοτσομίτη

Αξιοσημείωτο είναι, ότι αρκετοί από τους καλλιτέχνες, όπως η ζωγράφος Φούλη Μητσιάλη που εμπνεύστηκε την ιδέα για την έκθεση, έχασαν το σπίτι και το εργαστήριό τους από τη φωτιά που ξέσπασε στις 23 Ιουλίου 2018. Η κυρία Μητσιάλη λέει: «Σκεφτήκαμε ότι ο πολιτισμός θα βοηθήσει την περιοχή και τους εγκαυματίες» και συμμετέχει με έναν πίνακα που απεικονίζει «δέντρα αισιόδοξα… γιατί κάθε μέρα πήγαινα στο βουνό και με πονάει αυτή η αλλαγή του τοπίου, τα δέντρα είναι φίλοι μας», με την εγκατάσταση που δίνει χρώμα και πνοή ζωής με καμένα δέντρα από το Μάτι , να προκαλεί αίσθηση αφού δεν θυμίζουν σε τίποτα καμένη γη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!