Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Popaganda]: Η yoga, η rumba και ένα κοζανίτικο έθιμο ανήκουν πλέον στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας
[Popaganda]: Η yoga, η rumba και ένα κοζανίτικο έθιμο ανήκουν πλέον στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας

[Popaganda]: Η yoga, η rumba και ένα κοζανίτικο έθιμο ανήκουν πλέον στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας

Μαζί με τη βελγική μπύρα!

Στην Αιθιοπία συνεδριάζει για 11η χρονιά, η Διακυβερνητική Επιτροπή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η παρουσία σ’ αυτόν τον νέο κατάλογο μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να επιφέρει μια οικονομική ή επιμελητειακή υποστήριξη εκ μέρους της UNESCO σε χώρες που δυσκολεύονται να προστατεύσουν οι ίδιες τις πρακτικές αυτές.

Χθες η επιτροπή ενέταξε τη βελγική μπύρα και την κουβανέζικη ρούμπα, ενώ σήμερα προσέθεσε τη γιόγκα, το ιδιόμορφο μίγμα άσκησης και διαλογισμού, που γεννήθηκε στην Ινδία και έγινε δημοφιλές σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Η yoga περιελήφθη σήμερα στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας από μια ειδική επιτροπή της UNESCO που συνεδρίασε στην Αντίς Αμπέμπα. 

«Η φιλοσοφία πίσω από την αρχαία πρακτική της γιόγκα στην Ινδία επηρέασε πολυάριθμες πλευρές της ινδικής κοινωνίας», επισημαίνει σε ανακοίνωση ο οργανισμός του ΟΗΕ για την επιστήμη και τον πολιτισμό, η έδρα του οποίου βρίσκεται στο Παρίσι.

Γιόγκα κάνουν άνθρωποι «κάθε ηλικίας, χωρίς διάκριση φύλου, τάξης ή θρησκείας» και η πρακτική αυτή «συνδυάζει στάσεις, στοχασμό, ελεγχόμενη αναπνοή, απαγγελία λέξεων και άλλες τεχνικές που έχουν στόχο να αναπτύξουν το άτομο, να ανακουφίσουν τους πόνους και να επιτρέψουν μια κατάσταση απελευθέρωσης», συνοψίζει η UNESCO.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!