Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Popaganda]: Τουρκία: «Δώστε μας πίσω τους 8 για να έχουν δίκαιη δίκη οι 2»
[Popaganda]: Τουρκία: «Δώστε μας πίσω τους 8 για να έχουν δίκαιη δίκη οι 2»

[Popaganda]: Τουρκία: «Δώστε μας πίσω τους 8 για να έχουν δίκαιη δίκη οι 2»

Για πρώτη φορά η Άγκυρα συνδέει επίσημα την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που εισήλθαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα.

Για πρώτη φορά η Άγκυρα συνδέει επίσημα την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που εισήλθαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016 αμέσως μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Με επίσημη επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Τα Νέα, η Τουρκία ζητεί από την Ελλάδα πρώτα να εκδώσει τους Τούρκους αξιωματικούς και τότε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν θα προχωρήσει στην απελευθέρωση των Ελλήνων αλλά… διαβεβαιώνει «πως θα έχουν μία δίκαιη δίκη»!

Αποστολέας της επιστολής, που έχει ημερομηνία 31 Μαΐου, είναι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αμχέτ Μπεράτ Τζονκάρ. Σ’ αυτήν ο τούρκος αξιωματούχος κατηγορεί ευθέως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ τούρκων αξιωματικών, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «δολοφόνους» και «εγκληματίες», και στηλιτεύει το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!