Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Popaganda]: «O Θάνατος Είναι Ζωή» της Άλι Αλβάρεζ στη Γκαλερί Θεμιστοκλής Παπαϊωάνου
[Popaganda]: «O Θάνατος Είναι Ζωή» της Άλι Αλβάρεζ στη Γκαλερί Θεμιστοκλής Παπαϊωάνου

[Popaganda]: «O Θάνατος Είναι Ζωή» της Άλι Αλβάρεζ στη Γκαλερί Θεμιστοκλής Παπαϊωάνου

Το έργο είναι μια ματιά στο αυθεντικό Μεξικό και στην αφοσίωση της πεταλούδας αλλά και του ανθρώπου να συνεχίσουν στη ζωή.

«Λίγα έργα μπορούν να συνδέσουν τον κόσμο ενός ταπεινού αγρότη στο Μεξικό και τον σκληρό κόσμο ενός αστυνομικού στο σημείο μηδέν των δίδυμων πύργων της Νέας Υόρκης. Αυτό όμως το καταφέρνει με ειλικρίνεια και ποίηση». – DannyBoyle

Το σινεμά της Γκαλερί Θεμιστοκλής Παπαϊωάννου ξεκινάει τη λειτουργία του με την προβολή της ταινίας της Άλι Αλβαρέζ, Ο Θάνατος είναι ζωή. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης και βραβεύτηκε στο 39ο International Wildlife Film Festival της Μοντάνα των ΗΠΑ.

Το ντοκιμαντέρ της Άλι Αλβαρέζ Ο Θάνατος είναι ζωή, είναι μια ταινία για τη σχέση ανάμεσα στο θάνατο και τη φύση. Ο βασικός χαρακτήρας του έργου, Ο Μεξικανός Σαμπίνο, πιστεύει οτι οι πεταλούδες μονάρχης που επιστρέφουν κάθε χρόνο είναι οι ψυχές των νεκρών συγγενών που επιστρέφουν για να τους επισκεφτούν την ημέρα των νεκρών, μετά απο ένα επικό ταξίδι από τον Καναδά και τις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο έργο συναντάμε ιστορίες ελπίδας από τον Καναδά μέχρι το Μεξικό. Από το Οχάιο που στην κηδεία ενός παιδιού φέγγει μια αχτίδα ελπίδας με μια εκκολαπτόμενη χρυσαλλίδα, στον αστυνομικό Αμαντέο Πούλι που συνάντησε εκατοντάδες πεταλούδες μονάρχης στο σημείο μηδέν των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη, μέχρι τον Κλάιβ στην Αγγλία που είδε μια πεταλούδα μονάρχη να πετάει τη στιγμή που ο φίλος του σκοτώθηκε σε τροχαίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!