Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Popaganda]: Στη Γλυφάδα έφθασε η ρύπανση: «Να μην προσέρχονται οι λουόμενοι στην παραλία» ζήτησε ο δήμαρχος
[Popaganda]: Στη Γλυφάδα έφθασε η ρύπανση: «Να μην προσέρχονται οι λουόμενοι στην παραλία» ζήτησε ο δήμαρχος

[Popaganda]: Στη Γλυφάδα έφθασε η ρύπανση: «Να μην προσέρχονται οι λουόμενοι στην παραλία» ζήτησε ο δήμαρχος

Φωτογραφίες αποδεικνύουν την καταστροφική επέκταση.

«Μαύρισε» η παραλία της Γλυφάδας με την πετρελαιοκηλίδα που διέρρευσε από το ναυάγιο του πετρελαιοφόρου πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» που βούλιαξε την Κυριακή στο Σαρωνικό κόλπο να έχει επεκταθεί από την Σαλαμίνα στις ακτές την νότιας Αττικής. O δήμαρχος προειδοποιεί τους κατοίκους να μην πλησιάζουν το μέρος και συντονίζει τις απαραίτητες επιχειρήσεις, ώστε να περιοριστεί όσο γίνεται το πρόβλημα.

Ένα ειδικό σκάφος έχει αναλάβει τον καθαρισμό των υδάτων, ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές και το υπουργείο Ναυτιλίας καθυστέρησαν να αντιδράσουν, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί σύντομα η κατάσταση.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι προσπάθειες των σκαφών αντιρρύπανσης, για την αντιμετώπιση κομματιών πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκαν στα Σελήνια και την Κυνόσουρα αλλά και σε Φρεαττύδα και Πειραϊκή καθώς η θάλασσα έχει ξεβράσει μαζούτ και στην ακτή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες περισσότερα από 60 άτομα ιδιωτικού συνεργείου επιχειρούν εντατικά από το πρωί στην παραλία του Παρασκευά στα Βοτσαλάκια αλλά και στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Στη μάχη της αντιρρύπανσης μπαίνει από σήμερα και το δεξαμενόπλοιο “Αktea osrv” της εταιρείας Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος ένα σκάφος με τεράστιες δυνατότητες απάντλησης πετρελαιοειδών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!