Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Popaganda]: Συζητώντας για το Σινεμά με τους γείτονες: Η περίπτωση της Ρουμανίας
[Popaganda]: Συζητώντας για το Σινεμά με τους γείτονες: Η περίπτωση της Ρουμανίας

[Popaganda]: Συζητώντας για το Σινεμά με τους γείτονες: Η περίπτωση της Ρουμανίας

Η Ένωση Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ), προτίθεται να διοργανώσει μια σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων σχετικά με την κινηματογραφική πολιτική που ακολουθείται σε αντίστοιχες με την Ελλάδα Ευρωπαϊκές χώρες.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να αντληθούν πληροφορίες, ιδέες και συμπεράσματα, σχετικά με την ανάπτυξη και εξωστρέφεια της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής και διανομής, την προσέλκυση ξένων παραγωγών, αλλά και τη σύγχρονη κινηματογραφική παιδεία.

Η πρώτη συνάντηση αυτού του διαλόγου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, στις 12:30, στον κινηματογράφο Άστορ (Σταδίου 28, είσοδος από στοά Κοραή), με καλεσμένη την μέχρι πρόσφατα Υπουργό Πολιτισμού της Ρουμανίας, κυρία CorinaSuteu.

Η κ. Corina Suteu, κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Υπουργός Πολιτισμού, διαμόρφωσε ένα επιτυχημένο και συμπαγές νομικό πλαίσιο (παραγωγή-διανομή-παιδεία) για την κινηματογραφική ανάπτυξη  της Ρουμανίας. Στην εκδήλωση θα παρουσιάσει τα κύρια σημεία του εγχειρήματος αυτού και τα συμπεράσματα από την εφαρμογή του.

Την συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει η δημοσιογράφος Λήδα Γαλανού.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την ΕΣΠΕΚ, με τη συνεργασία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Πρεσβείας της Ρουμανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!