Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Popaganda]: Οι συναρπαστικές χορογραφίες του Οχάντ Ναχαρίν
[Popaganda]: Οι συναρπαστικές χορογραφίες του Οχάντ Ναχαρίν

[Popaganda]: Οι συναρπαστικές χορογραφίες του Οχάντ Ναχαρίν

O κορυφαίος Ισραηλινός χορογράφος Οχάντ Ναχαρίν είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας Mr Gaga, του Τόμερ Χέιμαν, που προβάλεται στις 26 Οκτβωρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

To Mr Gaga αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία της καλλιτεχνικής ιδιοφυΐας που επαναπροσδιόρισε τη γλώσσα του σύγχρονου χορού και βασίζεται σε αρχειακό υλικό από τις δουλειές του και τις ιδιωτικές στιγμές, σε συνδυασμό με βίντεο που έχει γυρίσει ο ίδιος ο χορογράφος.

Ο Οχάντ Ναχαρίν έχει επινοήσει μία πρωτοποριακή «γλώσσα» κίνησης, που έχει ονομάσει Gaga, η οποία σήμερα αποτελεί τη βασική μέθοδο εξάσκησης για τους χορευτές της Batsheva Dance Company (εδρεύει στο Τελ Αβίβ), της οποίας είναι καλλιτεχνικός διευθυντής εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες. Η μέθοδός του δίνει έμφαση στην εξερεύνηση των αισθήσεων και στη διαθεσιμότητα απέναντι στην ίδια την κίνηση. Ο Οχάντ Ναχαρίν κάνει λόγο για έναν ιδιαίτερο τρόπο επάνω στην έρευνα της κίνησης, μία φιλοσοφία που έχει να κάνει με το πώς και το γιατί χορεύει κανείς. «Μας βοηθά να ακούμε το σώμα μας προτού του πούμε τι να κάνει», λέει ο ίδιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!