Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Popaganda]: Πώς 5 Γυναίκες στο Διάστημα Άλλαξαν Τα Πρότυπα Των Φύλων Για Πάντα
[Popaganda]: Πώς 5 Γυναίκες στο Διάστημα Άλλαξαν Τα Πρότυπα Των Φύλων Για Πάντα

[Popaganda]: Πώς 5 Γυναίκες στο Διάστημα Άλλαξαν Τα Πρότυπα Των Φύλων Για Πάντα

Αυτές είναι οι πέντε ιστορίες που άφησαν το στίγμα τους στο σινεμά.

Το Hollywood είχε από καιρό δώσει φωνή και καθηλωτικούς ρόλους που αψηφούν τις στερεοτυπικές προκλήσεις σε γυναίκες ηθοποιούς που βρίσκονται -ή συνδέονται- με το διάστημα. Είναι εκπληκτικό το ότι καθώς οι γυναίκες στη γη συνεχίζουν να παλεύουν για κοινωνική, οικονομική και πολιτική ισότητα, οι διαστημικές αφηγήσεις μπορούν να προσφέρουν μερική ελευθερία από τα σημερινά εδραιωμένα οχυρά της κοινωνίας.

Επιπλέον, έχει κάτι το μαγικό να παρακολουθείς γυναίκες να αλληλεπιδρούν με το σύμπαν στην μεγάλη οθόνη, είτε μέσα από ένα παράθυρο ενός διαστημόπλοιου είτε μέσα από ένα τηλεσκόπιο. Κάτι που επιβεβαιώνει μία αίσθηση πραγματικής πιθανότητας και ατέλειωτου μυστηρίου -μία καλοδεχούμενη ανακούφιση στο σημερινό, αβέβαιο και συνεχώς γεμάτο απόγνωση πολιτικό σκηνικό. 

1. H Carrie Fisher στο Star Wars

Ακόμη και μετά τον πρόσφατο θάνατό της, η Carrie Fisher, αγαπημένη ηθοποιός, γνωστή για τον ρόλο της ως η επαναστάτρια πριγκίπισσα Λέια, συνεχίζει να στοιχειώνει (με την θετικότερη των εννοιών) τα μυαλά των θαυμαστών της. Όπως περιέγραψαν οι New York Times , η Fisher ήταν μία γυναίκα που μπορούσε να λύσει μόνη της τα προβλήματά της. Με ντόμπρα και δυνατή παρουσία μπροστά αλλά και πίσω από την οθόνη, η εμβληματική ηθοποιός και φεμινιστικό πρότυπο, υπερασπίστηκε σθεναρά το στίγμα γύρω από τις ψυχικές ασθένειες και τον εθισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!