Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Popaganda]: Ο καρκίνος, αφορμή δημιουργίας
[Popaganda]: Ο καρκίνος, αφορμή δημιουργίας

[Popaganda]: Ο καρκίνος, αφορμή δημιουργίας

Μια πρωτότυπη παράσταση ετοιμάζει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Θεατρική Ομάδα για γυναίκες με Καρκίνο του Μαστού.

Σε μία πρωτότυπη δράση για γυναίκες με καρκίνο μαστού, που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προχωρεί το Κέντρο για την Υποστήριξη, την Εκπαίδευση και την Έρευνα στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας .

Όπως αναφέρει στο Πρακτορείο Fm, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου, κλινικός ψυχολόγος Γιάννης Ντίνος, πρόκειται για μία παράσταση στην οποία θα λάβουν μέρος γυναίκες, οι οποίες έχουν την εμπειρία της νόσου και επί της ουσίας θα ερμηνεύσουν τους ρόλους της ζωής τους.

Ποιες κυρίες μπορούν να συμμετέχουν στην παράσταση

Σύμφωνα με τον κύριο Ντίνο, δυνατότητα συμμετοχής έχουν κυρίες που έχουν νοσήσει ήδη ή βρίσκονται στη διαδικασία της θεραπείας τους. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν εμπειρία ψυχοθεραπείας: Ή να έχουν κάνει στο παρελθόν ή να είναι σε αυτή τη διαδικασία αυτό τον καιρό. «Ουσιαστικά αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι να κάνουν οι γυναίκες μέσα στη θεατρική ομάδα μία ψυχοθεραπεία. Μας ενδιαφέρει να λειτουργήσει αυτή η θεατρική ομάδα σαν κάτι συμπληρωματικό στην ψυχοθεραπεία των γυναικών, να επεξεργαστούν συλλογικά μαζί με άλλες ασθενείς της θεατρικής ομάδας την εμπειρία τους, υπό την καθοδήγηση μίας σκηνοθέτιδας, «εμψυχώτριας, που στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι η κυρία Γεωργία Μαυραγάνη».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συμμετοχή των ασθενών σε μία θεατρική παράσταση, σαν μια διαμεσολαβητική θεραπευτική δράση, χρησιμοποιείται σε πολλές ψυχικές ασθένειες, αλλά είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται σε σωματική ασθένεια όπως ο καρκίνος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!