Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Popaganda]: Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: μια τοξική παραγκούπολη η Γάζα
[Popaganda]: Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: μια τοξική παραγκούπολη η Γάζα

[Popaganda]: Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: μια τοξική παραγκούπολη η Γάζα

«Κανείς δεν έχει γίνει πιο ασφαλής μετά τα φρικιαστικά γεγονότα της περασμένης εβδομάδας. Τερματίστε την κατοχή, και η βία και η ανασφάλεια θα εξαφανιστούν σε μεγάλο βαθμό» δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ.

Το Ισραήλ αποστερεί συστηματικά τους Παλαιστίνιους από τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, με 1,9 εκατομμύριο ανθρώπους στη Γάζα να είναι «φυλακισμένοι σε μια τοξική παραγκούπολη από τη γέννηση μέχρι τον θάνατο», δήλωσε σήμερα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν.

Ανοίγοντας μια ειδική σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο μπορεί να αποφασίσει τη σύσταση μιας επιτροπής έρευνας για τα πρόσφατα γεγονότα βίας, ο Ζέιντ άσκησε οξύτατη κριτική στο Ισραήλ, λέγοντας πως οι δυνάμεις ασφαλείας του σκότωσαν 60 Παλαιστίνιους μόνο την περασμένη Δευτέρα.

«Κανείς δεν έχει γίνει πιο ασφαλής μετά τα φρικιαστικά γεγονότα της περασμένης εβδομάδας», είπε. «Τερματίστε την κατοχή, και η βία και η ανασφάλεια θα εξαφανιστούν σε μεγάλο βαθμό».

Η απάντηση του Ισραήλ στις παλαιστινιακές διαδηλώσεις στη Γάζας ήταν «εντελώς δυσανάλογη», είπε ο Ζέιντ.

«Η μεγάλη διαφορά στον αριθμό των θυμάτων των δύο πλευρών υπονοεί πως η απάντηση (του Ισραήλ) ήταν εντελώς δυσανάλογη». Είπε πως «οι θάνατοι είναι αποτέλεσμα μιας παράνομης χρήσης δύναμης» και υποστήριξε «τις εκκλήσεις πολλών χωρών και παρατηρητών για τη διεξαγωγή έρευνας που θα είναι διεθνής, ανεξάρτητη και αμερόληπτη».

(AΠΕ-ΜΠΕ)

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!