Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Popaganda]: Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Olivier Descotes
[Popaganda]: Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Olivier Descotes

[Popaganda]: Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Olivier Descotes

Δυο μέρες από την ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας του Μουσείου Μπενάκη.

Δεν πέρασαν δυο μέρες από την ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας του Μουσείου Μπενάκη με τον  Olivier Descotes (πρώτος από δεξιά), τέως διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα ,χωρίς να δίνεται κάποια περεταίρω εξήγηση, και το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι ο κ. Descotes, «ανώτερος δημόσιος λειτουργός του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας απεδέχθη την πρόταση να εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο γραφείο του Υπουργού».

Οι αρμοδιότητές του θα είναι οι  στρατηγικοί και επιχειρησιακοί άξονες για την εθνική και διεθνή πολιτιστική πολιτική -ιδίως όσον αφορά στη σύγχρονη δημιουργία- ,η πολιτιστική βιομηχανία, η διεθνής συνεργασία και η διεύθυνση πολιτιστικών ιδρυμάτων στην Ιταλία και την Ελλάδα, με «γνώμονα την προβολή του  ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται  ότι η «απόφαση για τη συνεργασία του διακεκριμένου φιλέλληνα με το γραφείο του Υπουργού Πολιτισμού, αποτελεί επιθυμία τόσο του κ. Μπαλτά όσο και της Υπουργού ΠολιτισμούκαιΕπικοινωνίαςτηςΓαλλίας κ. Audrey Azoulay, όπως διατυπώνεται σε κοινή επιστολή τους προς τον κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!