Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Popaganda]: Η Γιόκο ‘Ονο αποκαλύπτει την πρώτη της μόνιμη καλλιτεχνική εγκατάσταση στo Σικάγο
[Popaganda]: Η Γιόκο ‘Ονο αποκαλύπτει την πρώτη της μόνιμη καλλιτεχνική εγκατάσταση στo Σικάγο

[Popaganda]: Η Γιόκο ‘Ονο αποκαλύπτει την πρώτη της μόνιμη καλλιτεχνική εγκατάσταση στo Σικάγο

Είναι ένα μεγάλο πέταλο από ανοξείδωτο ατσάλι και ονομάζεται “Μended Ρetal”.

Η Γιόκο ‘Ονο, η χήρα του πρώην Σκαθαριού Τζον Λένον, έκανε τα αποκαλυπτήρια στο Σικάγο της πρώτης της μόνιμης καλλιτεχνικής εγκατάστασης στις ΗΠΑ, σε ένα ιστορικά συμβολικό πάρκο για τις αμερικανο-ιαπωνικές σχέσεις.

Για να μπορούν να δουν το σύνολο του έργου, οι επισκέπτες θα πρέπει να μεταβούν σε δύο σημεία: στο μουσείο του Art Institute, στην καρδιά του Σικάγο, και στο Τζάκσον Παρκ, το οποίο βρίσκεται στη συνοικία Σάουθ Σάιντ.

Το τελευταίο στοιχείο παρουσιάστηκε χθες στο μουσείο. Είναι ένα μεγάλο πέταλο από ανοξείδωτο ατσάλι και ονομάζεται “Μended Ρetal”.

Τη Δευτέρα, ομάδα χορευτών ντυμένων στα λευκά έκανε τα αποκαλυπτήρια μιας σύνθεσης 12 παρόμοιων πετάλων που εγκαταστάθηκε ακριβώς έξω από τον γιαπωνέζικο κήπο στο Τζάκσον Παρκ, κοντά στο οποίο θα ανεγερθεί η μελλοντική προεδρική βιβλιοθήκη του Μπαράκ Ομπάμα.

Συναισθηματικά δεμένος με το Σικάγο, την πόλη όπου ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία και όπου γιόρτασε τη νίκη του το 2008, ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε τον Μάιο του 2015 ότι η προεδρική του βιβλιοθήκη και το ίδρυμά του θα ανεγερθούν στο Σικάγο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!