Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Popaganda]: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μας καλούν να κρατήσουμε στη ζωή μια γυναίκα με HIV/AIDS με μόλις 10 ευρώ
[Popaganda]: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μας καλούν να κρατήσουμε στη ζωή μια γυναίκα με HIV/AIDS με μόλις 10 ευρώ

[Popaganda]: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μας καλούν να κρατήσουμε στη ζωή μια γυναίκα με HIV/AIDS με μόλις 10 ευρώ

Δείτε την ιστορία της Λίλιαν, της γυναίκας που νίκησε το AIDS, έτσι όπως την κατέγραψε το World Party στην Κένυα.

Τον Ιούνιο, η δημοφιλής εκπομπή του Alpha, World Party, επισκέφθηκε την  Κιμπέρα, τη μεγαλύτερη παραγκούπολη της Αφρικής για ένα διαφορετικό επεισόδιο από τα συνηθισμένα, καταγράφοντας τις δράσεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι.

Εκεί γνώρισαν μια μοναδική γυναίκα, τη Λίλιαν. Η Λίλιαν είναι 32 ετών, μια νέα γυναίκα γεμάτη ζωντάνια. Γελάει δυνατά. Το χαμόγελο φωτίζει το πρόσωπό της.

Η Λίλιαν έχει HIV/AIDS. Η ασθένεια θα μπορούσε να την έχει καταβάλει, θα μπορούσε να μην είναι καν στη ζωή. Η Λίλιαν όμως, όταν βρέθηκε θετική στον ιό στα 27 της κι ενώ ήταν έγκυος, πήγε στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και ξεκίνησε αμέσως την αντιρετροϊκή θεραπεία.

«Ήμουν έγκυος και έπρεπε να προστατέψω το μωρό μου» σημειώνει η ίδια. «Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν πρόγραμμα για την πρόληψη μετάδοσης του ιού από τη μητέρα στο παιδί και εντάχθηκα σε αυτό. Η κόρη μου γεννήθηκε υγιής και νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη γι’ αυτό».

Έκτοτε η Λίλιαν ακολουθεί πιστά τη θεραπεία κι έχει καταφέρει ο ιός να μην είναι ανιχνεύσιμος στο αίμα της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!