Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Popaganda]: Γιατί ναυάγησαν οι συνομιλίες για το Κυπριακό; Οι Κύπριοι δείχνουν Κοτζιά
[Popaganda]: Γιατί ναυάγησαν οι συνομιλίες για το Κυπριακό; Οι Κύπριοι δείχνουν Κοτζιά

[Popaganda]: Γιατί ναυάγησαν οι συνομιλίες για το Κυπριακό; Οι Κύπριοι δείχνουν Κοτζιά

Ενα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό άρθρο της εφημερίδας Πολίτης

Γιατί ναυάγησαν οι συζητήσεις μεταξύ του Προέδρου της Κύπρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ακιντζί , που είχαν ωστόσο ξεκινήσει σε κλίμα μεγάλης αισιοδοξίας; Το άρθρο που ακολουθει και υπογράφεται από το Γιώργο Κασκάνη, αρχισυντάκτη της Κυπριακής εφημερίδας Πολίτης στην οποία έει δημοσιευθεί, περιέχει σημαντικές πληροφορίες που επιβεβαιώνουν πλήθος δημοσιευμάτων τα οποία απέδιδαν σε μεγάλο βαθμό την  αποτυχία των συνομιλιών στον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών Κοτζιά.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, Αναστασιάδης και Ακιντζί συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη με τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών. Σε αυτή τη συνάντηση οι δύο ηγέτες προσέρχονταν με διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τη συνέχιση των συνομιλιών.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποστήριζε τη συζήτηση και διευθέτηση του εδαφικού πριν τη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης, ενώ ο Μουσταφά Ακιντζί επεδίωκε μια συμφωνία για άμεση σύγκληση πενταμερούς, όπως ο ίδιος την ονομάζει. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είχε δεσμευτεί μάλιστα δημοσίως ότι θα εξασφάλιζε ημερομηνία πενταμερούς διάσκεψης. Όταν ο κ. Αναστασιάδης κατάφερε να περάσει τη θέση του μέσω και του Μπαν Κι-μουν, επικαλούμενος μάλιστα και την πρόταση του κ. Ακιντζί για διαπραγμάτευση του εδαφικού στο εξωτερικό, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έδειχνε να ήταν ο χαμένος εκείνης της φάσης της διαπραγμάτευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!