Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Popaganda]: Γιατί αφαιρέθηκε η ταινία «The Day Shall Dawn» από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μουμπάι;
[Popaganda]: Γιατί αφαιρέθηκε η ταινία «The Day Shall Dawn» από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μουμπάι;

[Popaganda]: Γιατί αφαιρέθηκε η ταινία «The Day Shall Dawn» από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μουμπάι;

Η παρουσίαση της κλασσικής πακιστανικής ταινίας The Day Shall Dawn στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μουμπάι ακυρώθηκε, όταν διαδηλωτές κατέθεσαν μήνυση και απείλησαν ότι θα παρεμποδίσουν την προβολή της.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ επικαλέστηκαν την «τρέχουσα κατάσταση» ως λόγο ακύρωσης. Η μη κυβερνητική οργάνωση Sangharsh κατέθεσε μήνυση κατά του φεστιβάλ υποστηρίζοντας ότι η προβολή της ταινίας του 1959, The Day Shall Dawn (Jago Hua Savera), ήταν πιθανό να προκαλέσει οργή και απείλησαν ότι θα παρεμπόδιζαν την προβολή, αν δεν ματαιωνόταν.

Η κατάσταση είναι τεταμένη από τον Σεπτέμβριο όταν 17 Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από στρατιωτικούς σε επίθεση ανταρτών σε στρατόπεδο κοντά στα διαφιλονικούμενα σύνορα. Η Ινδία κατηγόρησε το Πακιστάν για ανάμειξη και χαρακτήρισε τη γειτονική χώρα «κράτος τρομοκρατών». Η Ινδία στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε «επιθέσεις χειρουργικής ακρίβειας» εναντίον στρατοπέδων τρομοκρατών στο Πακιστάν σε αντίποινα.

Μετά την επίθεση, η Ένωση Κινηματογραφικών Παραγωγών της Ινδίας (IMPPA) απαγόρευσε σε Πακιστανούς ηθοποιούς να εργάζονται σε ινδικές ταινίες εωσότου επανέλθει η ομαλότητα. Ο πρόεδρος της οργάνωσης, TP Aggarwal, προχώρησε ακόμα περισσότερο και πρότεινε η απαγόρευση να είναι μόνιμη τονίζοντας ότι «κανένας Πακιστανός δεν θα προσληφθεί από τους παραγωγούς μέλη της IMPPA ποτέ».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!