Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Popaganda]: Η Έρευνα και η Καινοτομία Στην Ελλάδα
[Popaganda]: Η Έρευνα και η Καινοτομία Στην Ελλάδα

[Popaganda]: Η Έρευνα και η Καινοτομία Στην Ελλάδα

Οι κλάδοι της οικονομίας που βασίζονται στην καινοτομία δημιουργούν εξαγώγιμα προϊόντα και υπηρεσίες και πολλές καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Αυτοί όμως οι κλάδοι στην Ελλάδα υπολειτουργούν διαχρονικά, αναφέρεται σε μελέτη με θέμα.

Πώς θα μπορούσε η χώρα μας να αναπτύξει ένα αποτελεσματικό σύστημα καινοτομίας; Ποια είναι η κατάσταση σήμερα; Ποια τα πλεονεκτήματα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αναβάθμιση του συστήματος καινοτομίας και τι πρέπει να γίνει;

Η διαΝΕΟσις , μαζί με τους ερευνητές του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών DIW Berlin επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα με μια νέα, σημαντική έρευνα πάνω στο θέμα, προχωρώντας σε μια αξιολόγηση των επιδόσεων του ελληνικού «συστήματος καινοτομίας» μέχρι σήμερα και καταλήγει σε μια σειρά από κατευθύνσεις πολιτικής.

Πώς είναι η κατάσταση σήμερα, με βάση τα συμπεράσματα της ανάλυσης;

  • Στις αξιολογήσεις καινοτομίας οι επιδόσεις της Ελλάδας βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ.
  • Οι δημόσιες και πολύ περισσότερο οι ιδιωτικές επενδύσεις σε Ε&Α είναι πολύ χαμηλές.
  • Δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός οργανωμένων δικτύων συνεργασίας ανάμεσα στη βασική έρευνα, στην εφαρμοσμένη έρευνα και στις επιχειρήσεις.
  • Ο χρηματοπιστωτικός τομέας δεν παρέχει επαρκή επιχειρηματικά κεφάλαια για νεοφυείς εταιρείες και δάνεια για καθιερωμένες εταιρείες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!