Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Popaganda]: Ένα “Hotel” για θεατές με προβλήματα …αϋπνίας, παρουσιάζεται στα «Δημήτρια»
[Popaganda]: Ένα “Hotel” για θεατές με προβλήματα …αϋπνίας, παρουσιάζεται στα «Δημήτρια»

[Popaganda]: Ένα “Hotel” για θεατές με προβλήματα …αϋπνίας, παρουσιάζεται στα «Δημήτρια»

Η βασική θεραπεία για την αϋπνία του Theodore Roosevelt περιλάμβανε ένα σφηνάκι κονιάκ σ’ ένα ποτήρι γάλα. Ο Abraham Lincoln συνήθιζε να κάνει μεγάλες βόλτες στη μέση της νύχτας, ενώ ο Vincent Van Gogh γέμιζε το στρώμα και το μαξιλάρι του με καμφορά.

Ο ήρωας του “HOTEL”, της παράστασης που εξελίσσεται από σήμερα ως και αύριο το βράδυ στο θέατρο “Άνετον” της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των “Δημητρίων”, μετέχει στο …πρότζεκτ “HOTEL”.

 Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της παράστασης αποτελεί η σύνθεση του θεατρικού και κινηματογραφικού κώδικα: κάμερες τοποθετημένες σε συγκεκριμένα σημεία του χώρου και συνδεδεμένες με ένα videomixer επιτρέπουν την κινηματογράφηση και το ζωντανό μοντάζ της performance σε διάφορους χώρους. Έτσι, οι θεατές, κάθε βράδυ μπορούν να παρακολουθούν την performance ζωντανά αλλά και ως μια κινηματογραφική ταινία.

 Το “HOTEL” είναι ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ μυθοπλασίας, όπου η δράση έχει κώδικες θεατρικούς, αλλά παράλληλα και κινηματογραφικούς. Η μέθοδος του “HOTEL” είναι απλή: οι επισκέπτες καλούνται να ξαναζήσουν στιγμές από το παρελθόν τους, δίνοντας ζωή στις αναμνήσεις τους και στα πρόσωπα που τις συνθέτουν, αλλά και αναπαριστώντας διάφορες φαντασιώσεις και κρυφές τους επιθυμίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!