Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Popaganda]: Εκεί που οι ανθρώπινες ζωές δημοπρατούνται για μόλις 400 δολάρια (βίντεο)
[Popaganda]: Εκεί που οι ανθρώπινες ζωές δημοπρατούνται για μόλις 400 δολάρια (βίντεο)

[Popaganda]: Εκεί που οι ανθρώπινες ζωές δημοπρατούνται για μόλις 400 δολάρια (βίντεο)

Ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ του CNN από ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο στη Λιβύη.

Όταν ακούς «200, 500, 1.000…πουλήθηκε!» δεν πάει ποτέ ο νους σου ότι πρόκειται για ανθρώπινες ζωές. Κι όμως το 2017 υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πωλούνται ως σκλάβοι, μην έχοντας καμία απολύτως δικαιοδοσία στην ίδια τους τη ζωή.
Δεν πωλούνται αυτοκίνητα, ούτε γη, ούτε καν έργα τέχνης, αλλά κανονικοί άνθρωποι που τα παράτησαν όλα για ένα καλύτερο μέλλον και τελικά βρέθηκαν μπροστά σε μια ζοφερή πραγματικότητα που σε μας μοιάζει αδιανόητη.
Πριν από λίγο καιρό, ήρθε στα χέρια του αμερικανικού δικτύου CNN ένα βίντεο που έδειχνε αυτήν ακριβώς την δημοπρασία ανθρώπων να λαμβάνει χώρα κάπου στη Λιβύη. Νεαροί άνδρες προσφέρονταν για χειρωνακτικές εργασίες. Ο δημοπράτης δείχνει το εμπόρευμά του, μια ομάδα «νεαρών, δυνατών αγοριών» όπως τους αποκαλεί, ενώ εκείνοι απλά στέκονται σαστισμένοι.
Αφού οι δημοσιογράφοι του CNN επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα του βίντεο, πήγαν οι ίδιοι στη Λιβύη και κατέγραψαν άλλη μια τέτοια δημοπρασία. Μια από τις πολλές που φαίνεται να λαμβάνουν χώρα στις επαρχίες της μεσογειακής χώρας. Οι άτυχοι άνδρες που τίθενται προς πώληση, είναι συνήθως νεαροί από την υποσαχάρια Αφρική, οι οποίοι αφού πούλησαν ότι είχαν και δεν είχαν για να πληρώσουν τους λαθρέμπορους ξεκίνησαν ένα μακρύ ταξίδι με σκοπό να φτάσουν στην Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!