Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Popaganda]: Τι έχει κάνει αυτό το μικρό νησί στον Ειρηνικό ικανό να φέρνει «επανάσταση» στην παγκόσμια οικονομία;
[Popaganda]: Τι έχει κάνει αυτό το μικρό νησί στον Ειρηνικό ικανό να φέρνει «επανάσταση» στην παγκόσμια οικονομία;

[Popaganda]: Τι έχει κάνει αυτό το μικρό νησί στον Ειρηνικό ικανό να φέρνει «επανάσταση» στην παγκόσμια οικονομία;

Κανείς δεν περίμενε να αντικρίσει αυτό που βρισκόταν κάτω από τις λάσπες του…

Ένα μικρό νησάκι στον Ειρηνικό Ωκεανό είναι ο τόπος μίας σπουδαίας ανακάλυψης, που μπορεί να αλλάξει την οικονομία όλης της Ιαπωνίας. Πόσο μεγάλη είναι ανακάλυψη; Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «τεράστιες δυνατότητες», σύμφωνα με το CNNi.

Τι είναι; Το πιστεύετε ή όχι, είναι… λάσπη. Πολλή λάσπη. Σχεδόν 16 εκατομμύρια τόνοι για να είμαστε ακριβείς. Και μέσα στην λάσπη «κρύβονται» σπάνια, πολύτιμα ορυκτά.

Τα σπάνια αυτά ορυκτά περιέχουν στοιχεία που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην τεχνολογία. Κινητά τηλέφωνα, πυραυλικά συστήματα, ραντάρ ακόμη και υβριδικά οχήματα μπορούν να ευνοηθούν από τη μεγάλη ανακάλυψη. Παραδείγματος χάριν, το ύττριο, ένα από τα στοιχεία που περιέχονται στη λάσπη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία φακών φωτογραφικών μηχανών και οθονών κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με έκθεση των Ιαπώνων ερευνητών, αυτό το πλούσιο στρώμα λάσπης βρίσκεται στο Μιναμιτόρι, ένα μικρό νησάκι περίπου 1.200 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ιαπωνίας. Παρότι το νησί είναι τόσο μακριά από τη χώρα, της ανήκει.

Στους 16 τόνους λάσπης μπορεί να περιέχονται αποθέματα υττρίου για 780 χρόνια, ευρωπίου για 620 χρόνια, τερβίου για 420 χρόνια και δυσπροσίου για 730 χρόνια. Με άλλα λόγια, σύμφωνα με την έκθεση, η ανακάλυψη «μπορεί να προσφέρει αυτά τα υλικά στον κόσμο σχεδόν επ’ άπειρον».

Το γεγονός αυτό από μόνο του είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, αλλά γίνεται ακόμη σημαντικότερο δεδομένης της προσφοράς και ζήτησης που υπάρχει γι’ αυτά τα σπάνια ορυκτά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!