Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Popaganda]: Δρομολογήθηκαν τέσσερις ιδιωτικοποιήσεις για τον Ιούνιο
[Popaganda]: Δρομολογήθηκαν τέσσερις ιδιωτικοποιήσεις για τον Ιούνιο

[Popaganda]: Δρομολογήθηκαν τέσσερις ιδιωτικοποιήσεις για τον Ιούνιο

Το Ελευθέριος Βενιζέλος και τα ΕΛΠΕ μεταξύ των επιχειρήσεων που θα υπαχθούν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Κινητικότητα καταγράφεται ξανά στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων με εξελίξεις να αναμένονται εντός του Ιουνίου στην Εγνατία Οδό, το Ελευθέριος Βενιζέλος, τα ΕΛΠΕ και τα περιφερειακά λιμάνια. Αυτά προκύπτουν από δηλώσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Άρη Ξενόφου σε ενημέρωση που έκανε σε δημοσιογράφους.

Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ έδωσε έμφαση στις επιδιώξεις του Ταμείου ως προς τον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Όπως έκανε γνωστό έχει προτείνει στο σχέδιο της σύμβασης να υπάρχει δέσμευση για τον μελλοντικό παραχωρησιούχο ώστε να επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση των ανέργων και των ατόμων με αναπηρία. Παράλληλα, επιδιώκει και την υποχρέωσή του να αναβαθμίσει την ασφάλεια των υποδομών στο τμήμα της ΠΑΘΕ Χαλάστρα – Πολύκαστρο.

Κατά τ’ άλλα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ περιέγραψε πως σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό πώλησης των ΕΛΠΕ θα υπάρχει μετά και την παράταση που δόθηκε για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στις 30 Μαΐου ορατότητα ως προς την έκβασή του εντός του επόμενου μήνα. Τον Ιούνιο επίσης αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα που έχει ανακύψει με την Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με τον Ξενόφο, η δυσκολία προέκυψε στον διαγωνισμό παραχώρησης της σύμβασης της Εγνατίας με τον διαγωνισμό για τα αναλογικά διόδια. Οι υποψήφιοι επενδυτές δεν έχουν τη δυνατότητα με σαφήνεια να αποτιμήσουν τα έσοδα γιατί αυτό το σύστημα δεν έχει λειτουργήσει». Κατά τον ίδιο «το αναλογικό σύστημα θα πρέπει να εγκατασταθεί με την τεχνική που θα επιλέξει ο επενδυτής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!