Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Popaganda]: Δωρεά 100 και πλέον έργων λατινοαμερικανών καλλιτεχνών στο MoMA
[Popaganda]: Δωρεά 100 και πλέον έργων λατινοαμερικανών καλλιτεχνών στο MoMA

[Popaganda]: Δωρεά 100 και πλέον έργων λατινοαμερικανών καλλιτεχνών στο MoMA

Έτσι μεγαλώνει η έκθεση!

To Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης απέκτησε περισσότερα από εκατό έργα καλλιτεχνών από τη Λατινική Αμερική, χάρη στη δωρεά της εκατομμυριούχου και συλλέκτριας έργων τέχνης Πατρίσια Φελπς ντε Σισνέρος από τη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε σήμερα τo MoΜa.

Η “εξαιρετική” αυτή δωρεά, της οποίας η αξία δεν διευκρινίζεται, περιλαμβάνει 102 πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και έργα σε χαρτί που φιλοτεχνήθηκαν μεταξύ των δεκαετιών 1940 και 1990 από 37 καλλιτέχνες οι οποίοι εργάζονταν στη Βραζιλία, στη Βενεζουέλα, στην Αργεντινή και στην Ουρουγουάη. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες αυτούς είναι οι Βραζιλιάνοι Lygia Clark, Hélio Oiticica, Lygia Pape, οι Jesus Rafael Soto και Alejandro Otero από τη Βενεζουέλα και ο Αργεντίνος Tomas Maldonado.

Η δωρεά που έρχεται να προστεθεί σε άλλα 40 έργα τέχνης που πρόσφεραν τα τελευταία χρόνια η Πατρίσια και ο Γκουστάβο Σισνέρος στο MoMA, θα εμπλουτίσει έκθεση που θα βασίζεται στα έργα αυτά και θα διοργανωθεί “εντός των προσεχών ετών”.

Το MoMA, χάρη στη δωρεά αυτή, θα εγκαινιάσει το 2017 ένα ινστιτούτο έρευνας για τη μοντέρνα λατινοαμερικάνικη τέχνη.

Η Πατρίσια Σισνέρος είναι ευεργέτης του MoMA και μέλος του διοικητικού του συμβουλίου από το 1992, ενώ συνέδραμε με σημαντικά χρηματικά ποσά στην πρόσφατη ανακαίνισή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!