Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Popaganda]: Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου & Παντομίμας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
[Popaganda]: Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου & Παντομίμας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

[Popaganda]: Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου & Παντομίμας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μαριονέτες, κούκλες και αντικείμενα αποκτούν ψυχή και αναλαμβάνουν δράση, ενώ κινήσεις και εκφράσεις σωμάτων μεταμορφώνονται σε ανθρώπινους χαρακτήρες με συναισθήματα, για να αφηγηθούν απρόβλεπτες ιστορίες διαφορετικών πολιτισμών.

Ένας ταλαιπωρημένος ανθρωπάκος, που υποφέρει από τη βροχή, δημιουργεί  εκατοντάδες σαπουνόφουσκες με την ομπρέλα του. Δύο γυναικεία πόδια μεταμφιέζονται σε παρορμητικό ληστή και τολμηρό αστυνόμο, που συμπλέκονται έξω από μία τράπεζα. Ένα μικρό παιδί και ο παππούς του περπατούν σε μαύρο φόντο, ακολουθώντας το ρυθμό των οργάνων της ορχήστρας, που μιμούνται τις φωνές ζώων.

Τα πόδια της Βερόνικα Γκοντζάλες από την Αργεντινή είναι ιδιαίτερα: μπορούν να μεταμορφωθούν σε ανθρώπινους χαρακτήρες, κάθε φορά που τα σηκώνει προς στον ουρανό

Μαριονέτες, κούκλες και αντικείμενα αποκτούν ψυχή και αναλαμβάνουν δράση, ενώ κινήσεις και εκφράσεις σωμάτων μεταμορφώνονται σε ανθρώπινους χαρακτήρες με συναισθήματα, για να αφηγηθούν απρόβλεπτες ιστορίες διαφορετικών πολιτισμών στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Έντεκα θίασοι, 47 παραστάσεις

Έντεκα διακεκριμένοι θίασοι από οκτώ χώρες συναντώνται για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα της Βόρεια Ελλάδας και δίνουν σάρκα και οστά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου & Παντομίμας ThessPuppet 2016, το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!