Κυριακή, 28 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 8 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Popaganda]: Χιλιάδες επιστήμονες και ερευνητές θα διαδηλώσουν ενάντια στον Τραμπ
[Popaganda]: Χιλιάδες επιστήμονες και ερευνητές θα διαδηλώσουν ενάντια στον Τραμπ

[Popaganda]: Χιλιάδες επιστήμονες και ερευνητές θα διαδηλώσουν ενάντια στον Τραμπ

Το Σάββατο επιστήμονες στις ΗΠΑ και σε άλλα μέρη του κόσμου διαδηλώνουν κατά του Τραμπ και υπέρ της επιστήμης.

Οι επιστήμονες συνήθως αρέσκονται στην αντικειμενική ουδερερότητα και δεν φημίζονται για άνθρωποι των δρόμων και της μαχητικής διεκδίκησης. Όμως, αυτή τη φορά, αποφάσισαν να διαδηλώσουν μαζικά εναντίον της πολιτικής του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορούν ότι έχει ξεκινήσει πόλεμο κατά της επιστήμης και της ίδιας της πραγματικότητας.

Εδώ και μήνες, πολλοί φορείς, σωματεία και μεμονωμένοι επιστήμονες προετοιμάζονται για τις μαζικές διαμαρτυρίες που έχουν εξαγγείλει για το Σάββατο 22 Απριλίου, όταν θα εορτάζεται διεθνώς και η Μέρα της Γης. Το επίκεντρο θα είναι η πορεία στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, ενώ ανάλογες πορείες θα γίνουν σε πολλές ακόμη αμερικανικές πόλεις με σύνθημα «Επιστήμη, όχι Σιωπή». Πιθανώς θα πρόκειται για την μεγαλύτερη και πιο συντονισμένη κινητοποίηση επιστημόνων στις ΗΠΑ και όχι μόνο.

Βιολόγοι, γιατροί, κλιματολόγοι, ωκεανογράφοι, ψυχολόγοι και άλλοι νιώθουν ότι απειλούνται από τις πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ που θεωρούν ότι διαπνέονται από αντιεπιστημονικό πνεύμα, από τις προωθούμενες περικοπές στους προϋπολογισμούς αρκετών επιστημονικών φορέων (κυρίως στους τομείς του περιβάλλοντος και της υγείας), καθώς και από τους περιορισμούς στην μετανάστευση ερευνητών από ορισμένες μουσουλμανικές χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!