Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Popaganda]: Η Αθήνα «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018»
[Popaganda]: Η Αθήνα «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018»

[Popaganda]: Η Αθήνα «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018»

Η ελληνική πρωτεύουσα κατέκτησε μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις στην ιστορία της, η οποία συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.000.000 ευρώ.

Νικήτρια του 1ου βραβείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018» ανακηρύχθηκε η Αθήνα. Η διάκριση συνοδεύεται από οικονομικό έπαθλο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Το βραβείο παρέλαβε στη Λισαβόνα ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης.

Μιλώντας ενώπιον 20.000 συνέδρων ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε συγκινημένος για τη μεγάλη διάκριση και αναγνώριση του τρόπου που δουλεύει η Αθήνα.«Αυτό το βραβείο αποτελεί μία τεράστια αναγνώριση της μεγάλης μας προσπάθειας να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Αυτό το διαφορετικό είναι που επιβραβεύεται σήμερα. Ο διαφορετικός τρόπος που επιλέξαμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα ζητήματα της πόλης μας και να γίνουμε το παράδειγμα και για άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, που – όπως κι εμείς – βρίσκονται αντιμέτωπες με δυσκολίες κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές. Μάθαμε να ξεπερνάμε τα εμπόδια μέσα από τη συνεργασία. Γίναμε καλύτεροι μέσα από την κοινή προσπάθεια. Σπάσαμε στεγανά και ήρθαμε κοντά. Πολίτες, πανεπιστήμια, ιδιωτικά ιδρύματα, εταιρίες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, δημοτικές υπηρεσίες και αιρετοί εκπρόσωποι, δημιουργήσαμε μαζί ένα νέο σύνολο ποικίλλων οικοσυστηματων. Μια νέα πόλη στην οποία οι άνθρωποι θέλουν να ανήκουν. Με τον δήμο σε ρόλο περήφανου μαέστρου, που βλέπει την ταλαντούχα ομάδα του να δημιουργεί και να διαπρέπει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!