Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Popaganda]: Από το υπόγειο στην κεντρική σκηνή του Διεθνούς Φεστιβάλ “Solo” της Μόσχας
[Popaganda]: Από το υπόγειο στην κεντρική σκηνή του Διεθνούς Φεστιβάλ “Solo” της Μόσχας

[Popaganda]: Από το υπόγειο στην κεντρική σκηνή του Διεθνούς Φεστιβάλ “Solo” της Μόσχας

Η «Μνηστηροφoνία» μετά από το ξεκίνημά της στο Υπόγειο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης το Νοέμβριο του 2016, ταξίδεψε στο Λονδίνο στο Ελληνικό Κέντρο και από εκεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Μονοδράματος “Solo”.

Το φεστιβάλ “SOLO” Moscow Theatre Festival 2017 θεωρείται από τα καλύτερα στο κόσμο όπου έχουν παιχτεί έργα των Castelucci, Wilson, Jan Fabre. Η παράσταση «Μνηστηροφονία» , του Γιώργου Παντελεάκη, έκλεισε το φεστιβάλ και αποθεώθηκε μέσα σε ένα κατάμεστο θέατρο. Παιγμένη στα αρχαία ελληνικά σε προσωδία και υπέρτιτλους στη Ρωσική, σε σκηνικό με τεχνητή βροχή με μια αυτοσχέδια μεταλλική φόρμιγγα.

Μια ανεξάρτητη παραγωγή της ομάδας “Μέθ’Οδος”χωρίς την υποστήριξη φορέα δημόσιου η ιδιωτικού. Η θεατρική ομάδα “Μέθ’Οδος” ερευνά μέσα από τη Μετρική, τη δόνηση-κραδασμό του γραπτού κειμένου και τη μετάβασή του σε προσωδία, δημιουργώντας φωνητικά και ορχηστικά σχήματα, ερμηνεύοντας στο πρωτότυπο αρχαίο έμμετρο κείμενο σε προσωδία.

Για πρώτη φορά, μόνος επί σκηνής, ο Γιώργος Παντελεάκης, με μια μεταλλική αυτοσχέδια φόρμιγγα (έγχορδο όργανο) ερμηνεύει στο αρχαίο πρωτότυπο κείμενο σε προσωδία την Ραψωδία Χ από την Οδύσσεια του Ομήρου, τη φονικότερη του έπους, όπως μαρτυρά και ο Αλεξανδρινός τίτλος της.

Στόχος δεν είναι η αναβίωση-ιστορικοποίηση του ποιητικού λόγου, αλλά η έκφρασή του σε Όραμα/Ακρόαμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: POPAGANDA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!