Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: WannaCry: Ντοκιμαντέρ για την πραγματική ιστορία του πιο επιδημικού ιού
[PestaOla]: WannaCry: Ντοκιμαντέρ για την πραγματική ιστορία του πιο επιδημικού ιού

[PestaOla]: WannaCry: Ντοκιμαντέρ για την πραγματική ιστορία του πιο επιδημικού ιού

Το Tomorrow Unlocked, ένα διαδικτυακό περιοδικό για τον ψηφιακό κόσμο που δημιουργήθηκε από την Kaspersky, παρουσίασε το WannaCry: The Marcus Hutchins Story , ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με το ξέσπασμα του ransomware προγράμματος WannaCry που προκάλεσε παγκόσμια επιδημία τον Μάιο του 2017.

Τότε, η Kaspersky καταμέτρησε περισσότερες από 45.000 επιθέσεις την ημέρα. Η ταινία επικεντρώνεται στην επίδραση που προκάλεσε η εξάπλωση του διαδικτυακού ιού, πώς σταμάτησε ξαφνικά χάρη σε ένα killswitch που βρέθηκε τυχαία από έναν ανεξάρτητο ερευνητή, τον Marcus Hutchins, και τα επακόλουθά του. Ο Hutchins έδωσε στην ομάδα μια εκτενή, αποκλειστική συνέντευξη που αποτελεί το κεντρικό αφήγημα της ιστορίας.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, το WannaCry φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Όπως υποδεικνύουν τα δεδομένα της Kaspersky, η αρχική τροποποίηση του αυθεντικού WannaCry έχει επιτεθεί σε περισσότερους από 430.000 χρήστες την περίοδο μεταξύ Μαΐου 2017 και Σεπτεμβρίου 2019. Επιπλέον, από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2019, η τροποποίηση αντιπροσώπευε πάνω από το ένα πέμπτο (22,42%) των ransomware επιθέσεων συνολικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!