Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Το Viva Smartscooter θέλει να αλλάξει τις αστικές μετακινήσεις
[PestaOla]: Το Viva Smartscooter θέλει να αλλάξει τις αστικές μετακινήσεις

[PestaOla]: Το Viva Smartscooter θέλει να αλλάξει τις αστικές μετακινήσεις

Η Gogoro είναι μία εταιρεία από την Ταϊβάν που έχει γίνει γνωστή από τα ηλεκτρικά της scooter που μπορούν να αλλάζουν τις μπαταρίες τους όποτε το επιθυμεί ο κάτοχός τους.

Η νεότερη προσθήκη στην γκάμα των δίτροχων της εταιρείας είναι το Viva Smartscooter, που -όπως γίνεται κατανοητό και από το όνομά του- φέρνει αρκετές έξυπνες λειτουργίες στις καθημερινές αστικές μετακινήσεις. Οι δημιουργοί του επιθυμούν να το θέσουν ως έναν αντικαταστάτη των ρυπογόνων scooters στην κατηγορία από τα 50 έως και τα 100 κυβικά εκατοστά που κυκλοφορούν στις σύγχρονες πόλεις κατά μυριάδες.

Ένα από τα πρώτα ενδιαφέροντα στοιχεία για το Viva Smartscooter είναι ότι το πλαίσιό του είναι κατασκευασμένο από ένα συνθετικό υλικό που επιτρέπει τις αντικαταστάσεις και τις επισκευές, χωρίς μεγάλο κόστος και κόπο. Το όχημα είναι διαθέσιμο σε πέντε διαφορετικά χρώματα και καταφέρνει να κρατά το βάρος του εξαιρετικά χαμηλά, αφού η ζυγαριά δείχνει τα 80 κιλά, μαζί με τις μπαταρίες. Η αυτονομία που προσφέρει είναι τα 85 χιλιόμετρα, με μία φόρτιση.

Μαζί με την πώληση των οχημάτων, η Gogoro δημιουργεί και ένα δίκτυο φορτιστών, προκειμένου να μπορεί κανείς να το χρησιμοποιεί για μεγαλύτερες αποστάσεις. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 50 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ υπάρχει και ένας αποθηκευτικός χώρος 21.6 λίτρων για το κράνος και μερικά πράγματα ακόμα.

Περνώντας στα smart στοιχεία του δίτροχου, αξίζει να σημειωθεί το iQ Smart Keycard που διαθέτει τεχνολογία NFC για να το ακουμπά κανείς πάνω στο δίτροχο και να μπορεί να το εκκινήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!