Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Οι τεχνολογίες της Kaspersky Lab ανίχνευσαν zero-day ευπάθεια στα Windows
[PestaOla]: Οι τεχνολογίες της Kaspersky Lab ανίχνευσαν zero-day ευπάθεια στα Windows

[PestaOla]: Οι τεχνολογίες της Kaspersky Lab ανίχνευσαν zero-day ευπάθεια στα Windows

Η τεχνολογία Kaspersky Lab Automatic Exploit Prevention – που βρίσκεται ενσωματωμένη στις περισσότερες λύσεις ασφαλείας της εταιρείας για τερματικά σημεία – έχει εντοπίσει μια σειρά στοχευμένων ψηφιακών επιθέσεων.

Οι επιθέσεις επιχειρήθηκαν από ένα νέο κακόβουλο λογισμικό το οποίο εκμεταλλεύτηκε μια ευρέως διαδεδομένη zero-day ευπάθεια στο λειτουργικό σύστημα των Microsoft Windows. Η πρόθεση των κυβερνοεγκληματιών ήταν να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στα συστήματα των θυμάτων στη Μέση Ανατολή. Η ευπάθεια αυτή επιδιορθώθηκε από την Microsoft στις 9 Οκτωβρίου.

Μία zero-day επίθεση είναι μία από τις πιο επικίνδυνες μορφές κυβερνοαπειλών, καθώς συνεπάγεται την εκμετάλλευση μιας ευπάθειας που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί και καθοριστεί. Εάν ανακαλυφθεί από έναν απειλητικό παράγοντα, μία ευπάθεια zero-day μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός exploit που μπορεί να δώσει πρόσβαση στον επιτιθέμενο σε ολόκληρο το υπολογιστικό σύστημα της εταιρείας – βιομηχανίας. Αυτή η μορφή επιθέσεων είναι ευρέως διαδεδομένη από εξελιγμένους παράγοντες ΑΡΤ επιθέσεων και χρησιμοποιήθηκε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

To exploit που ανακαλύφθηκε σε λογισμικά Microsoft Windows, έφθανε στα θύματα μέσω ενός PowerShell backdoor. Στη συνέχεια τo exploit εκτελούνταν με σκοπό να αποκτήσει ο αποστολέας του τα απαραίτητα προνόμια για παρουσία στα συστήματα των θυμάτων. Ο κώδικας του κακόβουλου λογισμικού ήταν υψηλής ποιότητας και γραμμένος έτσι ώστε να διευκολύνεται η αποτελεσματική εκμετάλλευση όσο το δυνατόν περισσότερων διαφορετικών Windows.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!