Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Συμβουλές για την ανίχνευση κρυφών καμερών παρακολούθησης στα ταξίδια σας
[PestaOla]: Συμβουλές για την ανίχνευση κρυφών καμερών παρακολούθησης στα ταξίδια σας

[PestaOla]: Συμβουλές για την ανίχνευση κρυφών καμερών παρακολούθησης στα ταξίδια σας

Η χρήση κρυμμένων καμερών για κατασκοπεία επισκεπτών σε ενοικιαζόμενα καταλύματα έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό τα Μέσα, παρότι για τον κλάδο της ασφάλειας αυτές οι τακτικές δεν αποτελούν κάτι νέο.

Οι συσκευές παρακολούθησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στοχεύσουν επιχειρηματίες που βρίσκονται διαρκώς σε επαγγελματικά ταξίδια, πολιτικούς, ακτιβιστές και δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων. Για να βοηθήσουν όλους τους ταξιδιώτες να παραμείνουν ασφαλείς όταν βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους, οι ερευνητές ασφαλείας της Kaspersky Lab έχουν δημιουργήσει μια λίστα έξυπνων τεχνικών αποφυγής παρακολούθησης ψηφιακών συσκευών και πληροφοριών – χρησιμοποιώντας απλές μεθόδους και βασικά, άμεσα διαθέσιμα κιτ.

Για παράδειγμα, για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κρυμμένες κάμερες ή μικρόφωνα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας ή στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμά σας, οι ερευνητές σας προτείνουν να ταξιδέψετε με ένα μικρό εργαλείο (άμεσα διαθέσιμο online) που ενσωματώνει επίσης έναν σαρωτή ραδιοσυχνοτήτων ως δίοδο εκπομπής φωτός και ένα κόκκινο γυαλί.

Αυτό το εργαλείο θα σας επιτρέψει να βρείτε πηγές που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα (τα περισσότερα ασύρματα bugs και οι κάμερες το κάνουν αυτό) και να αναζητήσετε κρυφές κάμερες. Ένας φακός κάμερας αντανακλά το φως σημαντικά καλύτερα από ό, τι άλλες επιφάνειες, οπότε αν στρέψετε το φως από τις διόδους σε κάτι που μοιάζει με κάμερα και κοιτάξτε προς αυτό μέσα από το κόκκινο γυαλί, θα δείτε μια φωτεινή κόκκινη κουκκίδα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο για να εντοπίσετε κάμερες που χρησιμοποιούν υπέρυθρο φωτισμό, επειδή οι κάμερες στα κινητά τηλέφωνα μπορούν να ανιχνεύσουν εκπομπές υπέρυθρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!