Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Συμφωνία Microsoft και Μάλτας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας
[PestaOla]: Συμφωνία Microsoft και Μάλτας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας

[PestaOla]: Συμφωνία Microsoft και Μάλτας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας

Η Microsoft προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MOUmemorandumofUnderstanding) με την κυβέρνηση της Μάλτας, στηρίζοντας την προσπάθεια της χώρας να διατηρήσει και να ενισχύσει την ηγετική της θέση στον κλάδο της τεχνολογίας στην ευρύτερη περιοχή.

Η στρατηγική συνεργασία Microsoft – Μάλτας δεν είναι καινούργια. Από το 2003, έχουν υπογραφεί πολλαπλά σύμφωνα συνεργασίας, αναδεικνύοντας την εταιρεία σε βασικόστρατηγικό συνεργάτη της χώρας για θέματα τεχνολογικής ανάπτυξης, σε όλους τους τομείς, με εμφαση στην εκπαίδευση και στην ενίσχυση της καινοτομίας.

«Η Microsoftστηρίζει την κυβέρνηση της Μάλτας στην υλοποίηση του οράματός της για μια ψηφιακή χώρα». Αυτό υπογράμμισε η κα Πέγκυ Αντωνάκου, Microsoft CEO για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, ξεκινώντας χθες την ομιλία της, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε για την ανακοίνωση της συμφωνίας των δύο μερών, που στόχο έχει να στηρίξει τους τρεις βασικούς πυλώνες της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής της χώρας: Digital Citizen (Ψηφιακός πολίτης), Digital Business (Ψηφιακή Επιχείρηση) και Digital Government (Ψηφιακή Κυβέρνηση) μέσα από τεχνολογίες όπως το blockchain, το InternetofThings (IoT) και η τεχνητή νοημοσύνη.

Η CEO της εταιρείας ανέφερε ότι η Μάλτα, «είναι μια μικρή χώρα με ένα μεγάλο ψηφιακό όραμα». «Υιοθετώντας τις νέες τεχνολογίες και επενδύοντας στρατηγικά στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που αυτές φέρουν, η χώρα επιτυγχάνει οικονομική ανάπτυξη και στηρίζει την ευημερία των πολιτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!