Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: H Samsung παρουσιάζει επεξεργαστή στα 10nm και τεχνολογίας FinFET
[PestaOla]: H Samsung παρουσιάζει επεξεργαστή στα 10nm και τεχνολογίας FinFET

[PestaOla]: H Samsung παρουσιάζει επεξεργαστή στα 10nm και τεχνολογίας FinFET

H Samsung παρουσίασε το νέο της System on Chip, με αρχιτεκτονική 10 nm και τεχνολογία FinFET ούσα η πρώτη εταιρεία που το καταφέρνει αυτό. 

Ο νέος επεξεργαστής της Samsung προσφέρει κατά 30% καλύτερη εκμετάλλευση χώρου, σε σχέση με την αρχιτεκτονική των 14 nm, ενώ η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας είναι μειωμένη σε ποσοστό 40%. Η απόδοση, από την άλλη μεριά, είναι αυξημένη κατά 27%. Το νέο chip μπαίνει σε μαζική παραγωγή και αναμένεται να δώσει νέα υπολογιστική ώθηση στον mobile κόσμο.

Το νέο chip της Samsung προσφέρει καλύτερη 3D κατασκευή των transistors, με την εταιρεία να παραδέχεται ότι εργάζεται ήδη πάνω στη δεύτερη γενιά των SoC 10 nm FinFET, η οποία αναμένεται να μπει σε μαζική παραγωγή κατά τη διάρκεια του δευτέρου μισού του έτους. Οι συσκευές με ενσωματωμένους τους νέους επεξεργαστές εκτιμάται ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους στις αρχές του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με το Mobile Syrup ένα από τα πρώτα smartphones που θα έχουν το chip των 10 nm της κορεάτικης εταιρείας θα είναι το νέο μοντέλο της οικογένειας Samsung Galaxy S.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!