Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
31 °C 5 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Samsung: Ασύρματη φόρτιση του Gear watch από το smartphone
[PestaOla]: Samsung: Ασύρματη φόρτιση του Gear watch από το smartphone

[PestaOla]: Samsung: Ασύρματη φόρτιση του Gear watch από το smartphone

Σε ένα έγγραφο του αμερικανικού Γραφείου Ευρεσιτεχνιών, που δημοσιεύθηκε στις 15 Ιουνίου, αποκαλύπτεται μία ευρεσιτεχνία της Samsung, που κατατέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το εν λόγω έγγραφο περιγράφει μία θήκη smartphone η οποία θα μπορεί να φορτίζει ασύρματα ένα smartwatch Gear, όταν αυτό τοποθετείται πάνω στη θήκη. Για να το επιτύχει αυτό θα ενσωματώνει την τεχνολογία Millimeter Wave ή αλλιώς γνωστή ως Extremely High Frequency, η οποία πέρα από τη μεταφορά ενέργειας επιτρέπει και την μεταφορά δεδομένων.

Η ευρεσιτεχνία της Samsung αναφέρει επίσης ότι βασική λειτουργία της εν λόγω θήκης θα είναι η φόρτιση οποιασδήποτε wearable συσκευής, ενώ αναφέρεται επίσης ότι αργότερα θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε multimedia εφαρμογές και υπηρεσίες. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων της συγκεκριμένης τεχνολογίας αλλά και η δυνατότητα ελέγχου ενός wearable μέσω της θήκης και της οθόνης του προσαρμοσμένου smartphone.

Στην πλάτη της θήκης θα βρίσκεται ένα πηνίο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και μία υποδοχή USB-C που θα συνδέει τη θήκη με το smartphone. Στο εμπρόσθιο μέρος θα περιέχεται ένας ασύρματος επεξεργαστής ελέγχου ισχύος και μια μονάδα μετατροπής ηλεκτρικού ρεύματος από συνεχές σε εναλλασσόμενο.

Ενδιαφέρον εμφανίζει μία λεπτομέρεια την οποία επισημαίνει η ιστοσελίδα Phone Arena: μία μόλις ημέρα πριν την ευρεσιτεχνία της Samsung είχε καταθέσει ανάλογη αίτηση για παρόμοια ευρεσιτεχνία και η Apple.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!